15.05.2012. / 09:23

Autor: Hina

Papulias

'Užasnut sam opasnošću koja prijeti Grčkoj'

"Mislim da vrijeme radi protiv nas. I užasnut sam idejom o problemima s kojima se mora svakodnevno suočavati zemlja", dodao je šef države zaključujući sastanak

Karolos Papulias (Wikipedia)Karolos Papulias (Wikipedia)Predsjednik Grčke Carolos Papulias izrazio je "užasnutost opasnošću" koju politička nestabilnost donosi Grčkoj, prema dokumentima objavljenima u utorak sa susreta sa šefovima triju glavnih stranaka.

Ugostivši u nedjelju čelnike konzervativaca, socijalista i radikalne ljevice u neuspjelom pokušaju da ih nagovori na formiranje vlade, Papulias im je naglasio da je "opasnost po zemlju stvarna", prema službenim dokumentima.

Spomenuo je upozorenja sadašnjeg premijera Lucasa Papademosa, guvernera Grčke banke i ministra financija o "stanju financijskih rezervi u zemlji i opasnosti od rušenja bankarskog sustava...zbog nesigurnosti koje političko stanje stvara među građanima".

"Mislim da vrijeme radi protiv nas. I užasnut sam idejom o problemima s kojima se mora svakodnevno suočavati zemlja", dodao je šef države zaključujući sastanak. Izjavio je kako je razočaran svojim sugovornicima otkrivajući da je od njih očekivao "svrsishodniju raspravu".

Grčka radikalna ljevica okupljena u stranci Sirizi odbila je u ponedjeljak prijedlog predsjednika države Carolosa Papouliasa da se sastavi nestranačka, tehnokratska vlada kako bi se izbjegli novi izbori.

Pregovori o sastavljanju grčke vlade nastavljaju se u utorak u 13 sati, pod pokroviteljstvom predsjednika.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika