15.05.2012. / 11:26

Autor: Hina

Obama

'Nužnost reforme Wall Streeta'

Reforma wall Streeta jedno je od važnijih Obaminih postignuća u zemlji, ali u provođenju te reforme nailazio je na veliki otpor

Američki predsjednik Barack Obama rekao je kako golemi gubitak banke JPMorgan Chase & Co pokazuje potrebu reforme Wall Streeta i upozorio da bi ista pogreška u manje stabilnoj banci zahtijevala vladinu intervenciju.

"JPMorgan je jedna od najbolje vođenih banaka. Njezin čelnik Jamie Dimon jedan je od naših najpametnijih bankara, a ipak je izgubio više od dvije milijarde dolara", rekao je Obama u emisiji The View televizije ABC koja je objavila transkript.

"Ne znamo sve pojedinosti. Bit će provedena istraga, ali eto zašto smo donijeli zakon o reformi wall Streeta. Ta je emisija snimana u ponedjeljak u New Yorku, a emitirat će se u utorak.

Reforma wall Streeta jedno je od važnijih Obaminih postignuća u zemlji, ali u provođenju te reforme nailazio je na veliki otpor.

"Stvar je u tome da čak i ako jesi pametan, možeš pogriješiti, a budući da su te banke osigurane, podupiru ih porezni obveznici, nećemo da riskirate u situacijama u kojima ćemo vas na kraju ponovno morati spašavati, jer to smo već jednom napravili i nije nam se svidjelo", rekao je Obama.

"To je najbolja ili jedna od najbolje vođenih banaka. Mogla je to biti manje snažna banka, neka koja ne ostvaruje toliki profit i onda bismo mi (vlada) morali uskočiti, a upravo je zato toliko važna reforma Wall Streeta".

Demokrat Obama rekao je kako ga njegova potpora većoj financijskoj kontroli razlikuje od vjerojatnoga republikanskog predsjedničkog kandidata Mitta Romneya.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika