15.05.2012. / 14:07

Autor: Hina

Hollande za stimulaciju rasta uz redukciju deficita

Novi francuski predsjednik Francois Hollande rekao je u utorak da će europske partnere svoje zemlje pozvati u pakt kojem će ciljevi biti smanjenje deficita i ekonomski rast.

Francois HollandeFrancois HollandeNovi francuski predsjednik Francois Hollande rekao je u utorak da će europske partnere svoje zemlje pozvati u pakt kojem će ciljevi biti smanjenje deficita i ekonomski rast.

Socijalist Hollande najavio je to u inauguracijskom govoru uoči puta u Berlin, a ondje će pozvati kancelarku Angelu Merkel da modificira fiskalni pakt o kojemu su se u ožujku prošle godine dogovorili europski čelnici, tako da uključi i orijentaciju prema rastu.

"Predložit ću europskim partnerima pakt koji će povezati nužnu redukciju deficita s neizbježnom stimulacijom gospodarstva", rekao je Hollande koji je na izborima 6. svibnja pobijedio dosadašnjeg predsjednika Nicolasa Sarkozyja.

Nakon 17 godina i Francoisa Mitteranda, Hollande je prvi socijalistički predsjednik Francuske.

Vezane vijesti

Hollandeov plan za Europu

Hollandeov plan za Europu

Nakon tri godine krize, Europska unija je pred šekspirijanskom dilemom: biti ili ne biti. George Soros i Christine Lagarde, predsjednica Međunarodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika