16.05.2012. / 09:18

Autor: Hina

Obama i Monti

O gospodarskom rastu i zapošljavanju

Obama i Monti "razgovarali su o sadašnjoj gospodarskoj situaciji u Europi te su se složili oko potrebe intenziviranja napora u poticanju gospodarskog rasta i otvaranja radnih mjesta", objavila je Bijela kuća u priopćenju

Mario MontiMario MontiAmerički predsjednik Barack Obama i šef talijanske vlade Mario Monti ocjenjuju da je potrebno još više stimulirati gospodarski rast i zapošljavanje u Europi, objavio je u utorak ured američkog predsjednika po završetku razgovora dvojice dužnosnika uoči summita G8.

Obama i Monti "razgovarali su o sadašnjoj gospodarskoj situaciji u Europi te su se složili oko potrebe intenziviranja napora u poticanju gospodarskog rasta i otvaranja radnih mjesta", objavila je Bijela kuća u priopćenju.

Summit G8 predviđen je u Camp Davidu za petak i subotu, a u nedjelju i ponedjeljak slijedi summit NATO-a u Chicagu. Sudjelovanje Italije u ISAF-u u Afganistanu također je bila tema razgovora dvojice čelnika, objašnjeno je iz ureda američkog predsjednika.

Obama "namjerava razgovarati o tim temama podrobnije" s Montijem u Camp Davidu, ladanjskoj rezidenciji američkih predsjednika 100 km sjeverozapadno od Washingtona.

Do objave dolazi u trenutku kad u Europi novi francuski predsjednik Francois Hollande i njemačka kancelarka Angela Merkel priznaju razmimoilaženja oko gospodarskog rasta na prvom susretu u svojstvu čelnika svojih zamalja, dok dužnička kriza potresa posebno Grčku.

Hollande želi usmjeriti ekonomsku politiku svoje zemlje prema većem rastu, za razliku od štednje za koju se zalaže Merkel.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 16.05.12. 15:54

To se radilo i prošle i pretprošle i ... godine. Jel to oni misle da mi njih ne kužimo da oni ništa ne rade?
-> patriotpokret.com.hr


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika