16.05.2012. / 09:26

Autor: Hina

Nijemci:

Plan trojke za Grčku nedodirljiv

"Grčka mora biti spremna prihvatiti pomoć" koja joj je predložena, kazao je Schauble. "Oni koji osvoje izbore morat će odlučiti prihvaćaju li te uvjete ili ne", dodao je on.

Angela MerkelAngela MerkelNjemački ministar financija Wolfgang Schauble ocijenio je u srijedu "da se ne može ponovno pregovarati" o programu EU, ECB-a i MMF-a za Grčku koji predviđa pomoć u zamjenu za mjere štednje.

"To je program pomoći pripremljen vrlo minuciozno i o njemu se ne može ponovno pregovarati", kazao je on na radio postaji Deutschlandfunk, dan nakon neuspjeha pregovora oko formiranja nove vlade u Grčkoj što zahtijeva nove parlamentarne izbore u lipnju.

"Grčka mora biti spremna prihvatiti pomoć" koja joj je predložena, kazao je on. "Oni koji osvoje izbore morat će odlučiti prihvaćaju li te uvjete ili ne", dodao je on.

Schauble je istaknuo da Europljani žele da Grčka ostane u euro zoni, ali da to ovisi o "suverenoj odluci grčkog naroda".

"Špekulirati što će Grčka izabrati nije od pomoći", kazao je Schauble koji je, međutim, izazvao zabrinutost prošlog tjedna izjavom da euro zona može "podnijeti odlazak Grčke".

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika