16.05.2012. / 11:07

Autor: Hina

Vogue za 'zdravije' modele

Modna industrija dosta je kritizirana zadnjih godina zbog korištenja modela koji promoviraju nerealan tjelesni izgled i pomažu razvoja poremećaja u prehrani među ženama

ArhivaArhivaDevetnaest međunarodnih urednika modnog magazina Voguea dogovorili su se da će ubuduće raditi samo sa 'zdravijim' modelima, javlja BBC.

Smjernice o tome pojavit će se u izdanju toga časopisa za lipanj. "Moramo razgovarati s dizajnerima, modelima i prenijeti ispravnu poruku u škole. Možemo napraviti promjenu, ali to se neće dogoditi preko noći", kazala je urednica britanskog izdanja Voguea Alexandra Shulman.

Modna industrija dosta je kritizirana zadnjih godina zbog korištenja modela koji promoviraju nerealan tjelesni izgled i pomažu razvoja poremećaja u prehrani među ženama.

Urednici Voguea tražit će ubuduće da im se dostavi godina rođenja modela i neće raditi s onima mlađim od 16 godina ili onima koje izgledaju kao da imaju poremećaj u prehrani.

Procjenjuje se da jedan posto žena u dobi od 15 do 30 godina ima anoreksiju, a poremećaji u prehrani deset su puta češći među ženama nego muškarcima.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika