16.05.2012. / 11:11

Autor: Hina

George W. Bush podupire Mitta Romneyja

"Ja sam za Mitta Romneya", izjavio je Bush za TV mrežu ABC News nakon što je na skupu u Washingtonu održao govor o promicanju ljudskih prava u svijetu, u okviru kampanje koju vodi njegov Predsjednički centar

ArhivaArhivaBivši američki predsjednik George W. Bush izjavio je da podržava vjerojatnog republikanskog kandidata Mitta Romneyja u utrci za Bijelu kuću.

"Ja sam za Mitta Romneya", izjavio je Bush za TV mrežu ABC News nakon što je na skupu u Washingtonu održao govor o promicanju ljudskih prava u svijetu, u okviru kampanje koju vodi njegov Predsjednički centar.

Bushova potpora nije iznenađenje, s obzirom na to da je Romney gotovo sigurni predsjednički kandidat Republikanske stranke. No, 43. predsjednik SAD-a do sada nije sudjelovao u predizbornoj kampanji 2012., niti je davao javne komentare u kojima bi pokazao potporu Romneyju, navodi ABC News.

Romney je u ožujku dobio formalnu potporu Bushovih roditelja, bivšeg predsjednika George H.W. Busha i Barbare Bush, a podržao ga je i njihov mlađi sin Jeb Bush, bivši guverner Floride.

Ljudi koji su radili u Bushovoj administraciji kažu kako sumnjaju da će bivši predsjednik biti u Romneyjevoj kampanji ove godine. Čak i u svom poslijepredsjedničkom životu, Bushu se, prema anketama, još uvijek pripisuje puno krivnje za loše gospodarstvo, iako je postao popularniji otkako je napustio Bijelu kuću.

U ožujku Romney je dobio potporu bivšeg predsjednika Georgea H.W. Busha, koji je održao zajedničku tiskovnu konferenciju s bivšim guvernerom Massachusettsa u svom uredu u Houstonu.

No, kada je novinar pitao Romneyja je li se sastao s 43. predsjednikom dok je bio u Teksasu, Romney je odgovorio: "Nisam se sastao s predsjednikom Georgeom W. Bushom, razgovaramo s vremena na vrijeme". Nakon konferencije za novinare, moglo se čuti kako Bush stariji pita Romneyja je li ga njegov sin podržao. "Ne", odgovorio je tada Romney.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika