16.05.2012. / 13:37

Autor: Totalsport

SP: Bäckström igrao, Ovečkin i Semin stigli

Norvežani su četvrto mjesto i ulazak u četvrtfinale uz očekivanu veliku sedmorku potvrdili uvjerljivom pobjedom (6-2) nad Dancima, dok su Nijemci, najveće razočaranje turnira, nakon Norveške (12-4) pretrpjeli još jedan debakl

Aleksandr Ovečkin (Reuters)Aleksandr Ovečkin (Reuters)Poznati su svi parovi četvrtfinala Svjetskoga hokejaškog prvenstva koje se igra u Finskoj i Švedskoj nakon što je u utorak odigrano posljednjih šest utakmica natjecanja po skupini.

U četvrtak će se u četvrtfinalima redom sastajati Kanada i Slovačka, Rusija i Norveška, SAD i Finska te Švedska i Češka.

Posljednja dvojba oko pozicija za četvrtfinale riješena je pobjedom kvalitetnijih Amerikanaca nad Švicarcima u Helsinkiju. Bilo je na kraju 5-2, a najučinkovitiji igrač u pobjedničkim redovima bio je centar Colorado Avalanchea Paul Stastny s golom i dvjema asistencijama.

Amerikanci su skočili s četvrtoga na drugo mjesto te u četvrtfinalu izbjegli Kanađane. U ranijem terminu pobjednici skupine nadigrali su Bjeloruse uz dva pogotka Ryana O'Reillyja, dok su Slovaci, uz dva gola i asistenciju Branka Radivojevića, pobijedili Francuze, najugodnije iznenađenje turnira, 5-4.

U štokholmskoj je skupini Rusija potvrdila prvo mjesto još u ponedjeljak, dok su u utorak na treningu sa suigračima prvi put klizali Aleksandr Ovečkin i Aleksandr Semin, zvijezde NHL momčadi Washington Capitalsa, koji su se priključili sastavu Zinetule Biljaletdinova nakon prošlosubotnjeg ispadanja u drugom krugu NHL doigravanja.

Igrat će u četvrtak protiv Norvežana u četvrtfinalu.

Njihov suigrač iz Capitalsa, sjajni 24-godišnji centar Nicklas Bäckström, nastupio je u utorak za Šveđane u 4-0 pobjedi na Latvijcima. Jednom se upisao među asistente.

Norvežani su četvrto mjesto i ulazak u četvrtfinale uz očekivanu veliku sedmorku potvrdili uvjerljivom pobjedom (6-2) nad Dancima, dok su Nijemci, najveće razočaranje turnira, nakon Norveške (12-4) pretrpjeli još jedan debakl. Za kraj su ih s 8-1 deklasirali Česi.

SP u hokeju, 7. kolo:

Skupina Helsinki:

Kanada - Bjelorusija 5-1

Slovačka - Francuska 5-4

SAD - Švicarska 5-2

Redoslijed: 1. Kanada 19, 2. SAD 16, 3. Finska 15, 4. Slovačka 15, 5. Francuska 9, 6. Švicarska 9, 7. Bjelorusija 3, 8. Kazahstan 1

Skupina Stockholm:

Norveška - Danska 6-2

Češka - Njemačka 8-1

Švedska - Latvija 4-0

Redoslijed: 1. Rusija 21, 2. Švedska 15, 3. Češka 14, 4. Norveška 13, 5. Latvija 6, 6. Njemačka 6, 7. Danska 4, 8. Italija 2

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika