16.05.2012. / 13:48

Autor: Martina Čizmić

Kaspersky Lab otvorio ured za Jugoistočnu Europu sa sjedištem u Ljubljani

"Od sad, tvrtka Kaspersky Lab u mogućnosti je ponuditi korisnicima u jugoistočnoj Europi jedno, jedinstveno upravljanje i sigurnosnu platformu diljem cijelog virtualnog, fizičkog i mobilnog okruženja", dodao je Andrey Slobodyanik

Vasiliy Dyagilev predstavlja Kaspersky LabVasiliy Dyagilev predstavlja Kaspersky LabKaspersky Lab je danas u Zagrebu najavio službeno otvaranje regionalnog predstavništva za jugoistočnu Europu. Ured će biti smješten u Ljubljani i bit će odgovoran za cijelu jugoistočnu Europu koja uključuje Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju, Grčku i Cipar.

"Izuzetno sam ponosan što mogu najaviti službeno otvaranje ureda Kaspersky Lab za jugoistočnu Europu koji će, vjerujem, osnažiti i povećati naš tržišni udio u svim segmentima. S novim predstavništvom još ćemo se više približit našim korisnicima i klijentima, dok će naša partnerska mreža omogućiti značajno povećanje prisutnosti Kaspersky Laba u potrošačkom i korporativnom segmenti kao i segmentu malih i srednjih tvrtki diljem regije. Stoga smo sigurni da ćemo ostvariti naš strateški cilj i postati vodeći pružatelj antivirusnih rješenja u jugoistočnoj Europi u sljedeće tri godine", izjavio je direktor tvrtke Kaspersky Lab za Istočnu Europu, Andrey Slobodyanik.

"Posjedujemo široku lepezu proizvoda namijenjenih privatnim i poslovnim korisnicima. Naime, predstavili smo proizvode za privatne korisnike koji uključuju Kaspersky Anti-Virus 2012, Kaspersky Internet Security 2012, Kaspersky ONE i Kaspersky PURE. Također, prošle jeseni predstavili smo najnovija korporativna rješenja kao što su Kaspersky Endpoint Security 8 i Kaspersky Security Center, dok smo nedavno predstavili tehnološki inovativan proizvod Kaspersky Security for Virtualization. Proizvod omogućuje virtualnu IT infrastrukturu s centraliziranim anti-malware rješenjem. Od sad, tvrtka Kaspersky Lab u mogućnosti je ponuditi korisnicima u jugoistočnoj Europi jedno, jedinstveno upravljanje i sigurnosnu platformu diljem cijelog virtualnog, fizičkog i mobilnog okruženja", dodao je Andrey Slobodyanik.

Novi ured voditi će Dragan Martinović koji će direktno odgovarati direktoru tvrtke Kaspersky Lab za Istočnu Europu, Andreyu Slobodyaniku sa sjedištem u Kijevu. Ovo prilikom Dragan Martinović izjavio je: "Osluškivali smo potrebe naših korisnika i partnera te je logičan sljedeći korak bio uspostavljenje izravne prisutnosti u regiji jugoistočne Europe. Među glavnim zadaćama novog ureda bit će jačanje i promicanje branda tvrtke u regiji kao i koordinacija aktivnosti naših partnera diljem jugoistočne Europe. To će nam omogućiti da se još više približimo svakom od naših poslovnih partnera kako bi im osigurali razinu podrške koja je postala zaštitni znak naše tvrtke."

Vasiliy Dyagilev, izvršni direktor za tržišta u razvoju, istakno je kako im je na globalnoj razini ove godine cilj povećati udjele na svim tržištima, a s ponosom je istaknuo kako Kaspersky ima najveći udio među antivirusnim programima na tržištima u razvoju. Posebno je naglasio važnost zaštite digitalnog identiteta korisnika, za koje je rekao da su čak vrijedniji od fizičkog identiteta.

"U posljednjih nekoliko godina povećava se broj prijetnji s kojima se korisnici svakodnevno susreću. Dnevno je taj broj u cijelom svijetu veći od 70 tisuća", istaknuo je Vasiliy Dyagilev.

Tvrtka Kaspersky Lab posvećuje veliki pažnju suradnji sa akademskom zajednicom putem obrazovnog programa Kaspersky Academy. Postoji veliki broj globalnih godišnjih znanstvenih projekata u sklopu programa Kaspersky Academy kao što su međunarodne studentske konferencije "IT Security for the Next Generation" koje objedinjuju studente, stručnjake, znanstvenike i istraživače iz cijelog svijeta u okruženje koje potiče suradnju kako bi predstavili i raspravili pitanja povezana uz cyber-kriminal. U sklopu topg programa viši malware analitičar tvrtke Kaspersky Lab, David Emm održat će u srijedu, 16. svibnja predavanje studenskoj populaciji na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu na temu trenutnih sigurnosnih prijetnji i online sigurnosti.

Vezane vijesti

Kaspersky Lab širi poslovanje na jugoistočnu Europu

Kaspersky Lab širi poslovanje na jugoistočnu Europu

Kaspersky Lab sa zadovoljstvom najavljuje početak suradnje s međunarodnom tvrtkom Arrow Enterprise Computing Solutions koja će postati distributer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika