16.05.2012. / 15:24

Autor: NCL Promo

Cest is d’ Best donosi stotine sati vrhunske zabave

Performeri na festival pristižu iz 13 zemalja svijeta: Kina, Španjolska, Australija, Irska, SAD, Italija, Poljska, Nizozemska, Makedonija, Srbija, Hrvatska, Kanda i Austrija i donose nezamislive trikove i puno pozitivne energije

Sa konferencije za novinareSa konferencije za novinareNajava ovogodišnjeg Cest is d' Besta obećava stotine sati urnebesno zabavnog programa diljem Zagreba! Najstariji ulični festival u Hrvatskoj i najbolji zagrebački festival punih sedam dana će uveseljavati desetke tisuća posjetitelja i to, kao i uvijek, - potpuno besplatno! Festivalske lokacije i pozornice i ove godine biti će smještene na Jelačić placu, Cvjetnom trgu, na Zrinjevcu, Strossmayerovom šetalištu u Gajevoj, Bogovićevoj i Tkalčićevoj ulici te po prvi puta i na cijelom prostoru Arena Centra na Laništu. Više stotina profesionalnih izvođača iz cijeloga svijeta demonstrirat će svoje performerske, glazbene, likovne, plesne i sportske vještine u čemu će im se sasvim sigurno pridružiti i mnogobrojni građani. 16. Međunarodni ulični festival Cest is d' Best, koji će se održati od 31. 5. do 6. 6., danas su u Hotelu Palace na konferenciji za medije najavili njegovi organizatori uz koje su svoju važnu ulogu istaknuli i predstavnici najznačajnijih sponzora festivala.

„Performeri na festival pristižu iz 13 zemalja svijeta: Kina, Španjolska, Australija, Irska, SAD, Italija, Poljska, Nizozemska, Makedonija, Srbija, Hrvatska, Kanda i Austrija i donose nezamislive trikove i puno pozitivne energije. Naš festival uvijek i kroz performerski dio podiže ljestvicu kada je u pitanju umjetnost na ulici. U suradnji sa Talijanskom institutom u Zagrebu, pripremili smo i jedno iznenađenje. Radi se o spektakularnom performansu Talijanske kompanije "Il Posto" koja će izvesti večernji akrobatski ples na fasadi zgrade na Trgu bana Jelačića. Naime, njihov nastup svojevrsna je plesna točka koju prati ozvučenje i rasvjeta te sasvim sigurno prisutne ostavlja bez daha i s osmijehom na licu. Uz navedenu skupinu posjetitelji će imati priliku uživati u 20-tak drugih izvrsnih performera na monociklima, trapezu i sa raznolikim rekvizitima i kostimima" - voditeljica performerskog dijela programa Domnana Hay.

„Izuzetno je ugodno voditi likovni program festivala jer se pokazalo da se na naše natječaje javlja zaista veliki broj profesionalnih umjetnika i amatera iz cijele Hrvatske, a radovi nam pristižu i iz drugih država pa čak i Japana. Ove godine otvoreno je ukupno 5 natječaja od čega će dva zaživjeti tijekom samog festivala, a prema količini i likovnoj kvaliteti do sada dostavljenih radova možemo s ponosom najaviti vrlo šareni Cest is d Best. Zastavice, Pastelizacija pločnika, Lude gljive, Oaza žaba, Oči na platanama, predivne naljepnice i druge instalacije na festivalskim lokacijama učinit će Zagreb još čarobnijim gradom" - voditeljica likovnog dijela programa Dijana Nazor.

„Zagrebačka pivovara prepoznala je značaj Cest is d' Besta za grad Zagreb, koji svake godine privlači sve veći broj posjetitelja. Još jednom događanju za pamćenje, svakako će pridonijeti i aktivnosti Ožujskog piva, službenog piva posljednje 3 godine, koje i ove godine organizira niz zanimljivih aktivnosti kako bi se dodatno obogatio i onako sjajno osmišljen program ovog jedinstvenog festivala". - voditeljica korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare Tina Puhalo - Grladinović.

„Pratimo festival nekoliko godina i to posebno njegove najmlađe sudionike i posjetitelje. Kao odgovorna tvrtka dio smo programa koji djeci donosi osmjeh i edukaciju uz igru i druženje i zato kroz „Dukatino - bebi maraton" direktno potičemo korake mališana, ali i festivala uz koji su stasale generacije Zagrepčana" - direktorica odnosa s javnošću Dukata Elena Wolsperger - Dolezil.

„Arena Centar podržavajući festival Cest is d' Best nastavlja s ulaganjem u projekte koji su relevantni za grad Zagreb i urbanu kulturu grada. Ovime Arena Centar postaje dio svakodnevnog života grada Zagreba i njegovih stanovnika. Velika nam je čast i zadovoljstvo podržati festival koji je zaslužan za to da Zagreb ima prvi i najuspješniji street festival u regiji. U proteklih 15 godina Cest is d' Best je bio vrlo uspješan i omiljen među Zagrepčanima a ako je suditi prema listi izvođača i programu koji su nam organizatori pripremili - ovo 16. izdanje festivala bit će i najbolje do sada.", rekla je koordinatorica komunikacija Arena centra Tatjana Smojver.

„Organizacija festivala veliku pažnju posvećuje programu koji je usmjeren prema najmlađim posjetiteljima, pa ćemo tako i ove godine, za brojne mališane, na prostoru Zrinjevca stvoriti šarenu oazu zabave i druženja. Svojevrsni dječji Cest is d′ Best prepun je likovnih radionica i igraonica, kazališnih predstava, nastupa dječjih plesnih grupa i zborova kao i drugih zabavnih aktivnosti. Pored svega za najmlađe Cestoljupce organizirali smo nastupe klaunova i žonglera, a djeca će imati priliku i naučiti jednostavne trikove ovog zabavnog zanata. Program namjenjen djeci i njihovoj pratnji održavat će se na Zrinjevcu od 31.5 do 3.6., svakoga dana od 10 do 19 sati." - direktor odnosa s javnošću i marketinga festivala Zlatan Jaganjac.

„Cest is d' Best će ove godine zaista biti vrlo dobar i razlog više da na sedam dana preselite na festivalske lokacije. Unatoč kriznim vremenima u kojima se "opreznije" pristupa sufinanciranju, Cest is d' Best ostaje kao projekt koji počiva na tradiciji te je prepoznat i etabliran kao važan dio turističke i kulturne ponude našeg grada. Festival će u skladu s tradicijom ponuditi jako puno, a naši posjetitelji u programu mogu uživati potpuno besplatno i to zahvaljujući potpori Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba i sponzorima. Zadovoljstvo mi je iz glazbenog dijela programa izdvojiti nastup glazbene zvijezde Ramba Amadeusa koji će ritmom i stihovima ostaviti svoj trag na glavnoj glazbenoj pozornici na Cvjetnom placu u subotu, 2. lipnja početkom u 21.30 sati. Uz 30-tak drugih koncerata još bih svakako izdvojio koncert Ljetnog kina i Vlade Divjana u petak, 1. lipnja te nastup Kraljeva ulice uz pratnju desetak vrhunskih muzičara i pjevača u četvrtak, 31. svibnja također na Cvjetnom placu. Dođite na Cest is d' Best i budite sretni svaki dan!" - rekao je direktor festivala Zlatko Petrović.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika