17.05.2012. / 10:11

Autor: Totalsport

Raspoloženi Planinić nije pomogao Himkiju

Krešimir Lončar je za 22 minute ubacio šest koševa (2-6 za dva poena, 2-2 iz slobodnih bacanja), te uhvatio tri lopte pod obručima i dvaput asistirao

Zoran Planinić (Pixsell)Zoran Planinić (Pixsell)Poslije poraza u finalu Eurolige od Olympiacosa, košarkaši CSKA-a su se okrenuli ruskom prvenstvu i u prvoj utakmici finala doigravanja pobijedili Himki 81-62.

Dobro su se gosti držali sve do posljednje četvrtine u koju su ušli s minusom od četiri poena (52-48), no CSKA je nakon toga odjurio prema pobjedi i vodstvu 1-0 u seriji. Prvak će postati momčad koja dođe do tri pobjede.

Himkiju u srijedu nije pomogla ni odlična igra hrvatskog razigravača Zorana Planinića koji je odigrao 29 minuta i iskoristio to vrijeme za 17 koševa, tri skoka i četiri asistencije. Imao je vrlo dobar šut iz igre: 4-5 za dva poena i 3-5 za tricu. Krešimir Lončar je za 22 minute ubacio šest koševa (2-6 za dva poena, 2-2 iz slobodnih bacanja), te uhvatio tri lopte pod obručima i dvaput asistirao. Najefikasniji je kod Himkija s 22 poena bio Vitalij Fridzon.

CSKA je sa 16 koševa i šest asistencija predvodio nekadašnji košarkaš Cibone Jamont Gordon.

PBL doigravanje, finale, prva utakmica:

CSKA - Himki 81-62

CSKA vodi u seriji s 1-0

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika