17.05.2012. / 11:43

Autor: Totalsport

NHL: Devilsi izjednačili na 1-1 u finalu Istoka

U srijedu su Rangersi opet blokirali nemalih 16 udaraca, ali je do Lundqvista došlo 27 udaraca, dva više no što su Rangersi pucali prema legendarnome 40-godišnjem New Jerseyjevu golmanu Martinu Brodeuru

Igrači New Jersey Devilsa (Reuters)Igrači New Jersey Devilsa (Reuters)Hokejaši New Jersey Devilsa pobijedili su u drugoj utakmici finalne serije doigravanja Istočne konferencije NHL lige, igranoj opet u Madison Square Gardenu, domaće New York Rangerse 3-2.

Izjednačili su time seriju, prije no što će dvije utakmice igrati kao domaćini u Newarku, na 1-1.

Gol odluke zabio je David Clarkson u 43. minuti utakmice skrenuvši u mrežu udarac Adama Henriquea. Krajem druge trećine za pobjednike je na 2-2 izjednačio Ryan Carter, a prije no što su Rangerse Marc Staal i Chris Kreider preokretom doveli u vodstvo golovima u situacijama s igračem više, prvi je gol na utakmici za goste postigao Ilja Kovaljčuk u 14. minuti, također s igračem više na ledu.

Devilsi su ovaj put uspjeli probiti obrambeni bedem Rangersa, koji su u prvom dvoboju blokirali suparnicima nevjerojatnih 26 udaraca, pa je Henriku Lundqvistu preostalo obraniti svega 21 udarac koji je došao o njega. U srijedu su Rangersi opet blokirali nemalih 16 udaraca, ali je do Lundqvista došlo 27 udaraca, dva više no što su Rangersi pucali prema legendarnome 40-godišnjem New Jerseyjevu golmanu Martinu Brodeuru.

Pri golu za 2-2 najveća napadačka zvijezda Rangersa, Marian Gaborik, nije se, kao što su to uredno činili njegove kolege, bacio pod palicu Brycea Salvadora koji je asistirao za pogodak Carteru. Trener John Tortorella odmah je za kaznu Slovaka ostavio na klupi, maknuvši ga čak i iz postave pri idućoj situaciji s igračem više.

Rangersi, najbolja momčad osnovnog dijela lige na Istoku, izgubili su i treći put u ovesezonskom doigravanju drugu utakmicu serije. Sva su tri puta dobivali prve dvoboje (Ottawa, Washington prije New Jerseyja).

Zanimljiv je rekord u utorak srušio 20-godišnji napadač Rangersa Chris Kreider. Postao je prvi igrač u povijesti NHL lige s trima pogocima u doigravanju među igračima koji nisu niti jednom bili strijelci u osnovnom dijelu iste sezone. Za Rangerse je mladi Amerikanac debitirao 16. travnja, a momčadi se priključio nakon što je s momčadi Boston Collegea osvojio sveučilišni naslov.

NHL doigravanje, finale Istočne konferencije, 2. utakmica:

NY Rangers (1) - New Jersey (6) 2-3,

serija izjednačena na 1-1

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika