17.05.2012. / 14:55

Autor: Totalsport

NBA: Lakersi ispustili +7 u zadnje dvije minute

Prve dvije utakmice polufinala Istoka između Bostona i Philadelphije riješene su unutar "pola" koša, s time da je svaka momčad slavila po jednom

Foto: Ilustracija (Reuters)Foto: Ilustracija (Reuters)Iako su dvije minute prije kraja utakmice zaostajali sedam poena, košarkaši Oklahoma Cityja dokopali su se pobjede protiv LA Lakersa (77-75) i poveli s 2-0 u polufinalnoj seriji doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.

Nakon što su u prvom dvoboju dva dana ranije deklasirali Lakerse s +29 (119-90), u drugom su se okršaju u svojoj Chesepeake Energy Areni Thunderi morali znatno više pomučiti za pobjedu. Štoviše, samo dvije minute prije kraja se činilo da će se serija preseliti u Los Angeles s izjednačenim omjerom. Andrew Bynum je zabio za 75-68 i Lakersi su imali sve u svojim rukama. No, do kraja više nisu postigli ni jedan koš, a domaći su si s nekoliko izvrsnih reakcija u obrani omogućili preokret. Kevin Durant je postigao koš za vodstvo 76-75, a pet sekundi prije kraja Steve Blake je pokušao pogoditi tricu iz kuta, ali nije bio uspješan.

Durant je zaključio dvoboj košem iz slobodnog bacanja za ukupno 22 poena kojima je dodao i sedam skokova te pet asistencija. Russell Westbrook je ubacio 15, a James Harden je s klupe dodao 13. Harden je u jednoj akciji laktom zakačio Metta World Peacea, odnosno Rona Artesta koji je dramatično "odglumio" nokaut. Dobila je na taj način nastavak priča od prije nekoliko tjedana kad je Artest divljački i iz čista mira nokautirao Hardena laktom i zaradio sedam utakmica suspenzije.

Dodajmo da su Bynum i Kobe Bryant za Lakerse ubacili po 20 koševa, a Bryantu je ovo bila 217. utakmica u karijeri u doigravanju čime je na trećem mjestu svih vremena preskočio Shaquillea O'Neala. Treća i četvrta utakmica serije se igraju u petak i subotu u Los Angelesu.

Prve dvije utakmice polufinala Istoka između Bostona i Philadelphije riješene su unutar "pola" koša, s time da je svaka momčad slavila po jednom. U trećem ogledu, igranom u srijedu u Wells Fargo Centeru u Philadelphiji nije bilo nimalo neizvjesnosti. Celticsi su slavili sa 107-91 i poveli s 2-1 u seriji, ponajviše zahvaljujući sjajno raspoloženom trojcu. Kevin Garnett je ubilježio 27 koševa i 13 skokova uz šut iz igre 12-17, Paul Pierce je dodao 24 poena i 12 skokova, a Rajon Rondo 23 poena i 14 asistencija. Thaddeus Young je ubacio 22 koša za 76erse. Četvrta je utakmica na rasporedu u petak, također u Philadelphiji.

NBA doigravanje:

Istočna konferencija, polufinale, 3. utakmica:

Philadelphia (8) - Boston (4) 91-107 (Young 22k / Garnett 27k, 13s, Pierce 24k, 12s, Rondo 23k, 14a)

Boston vodi u seriji s 2-1

Zapadna konferencija, polufinale, 2. utakmica:

Oklahoma City (2) - LA Lakers (3) 77-75 (Durant 22k, Westbrook 15k / Bynum 20k, 9s, Bryant 20k)

Oklahoma City vodi u seriji s 2-0

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika