17.05.2012. / 15:10

Autor: Hina

Vlada:

Hrvatska i BiH sklopit će ugovor o izručenju

Sklapanje dvostranog međunarodnog ugovora o izručenju bit će snažan alat u borbi protiv kriminala u regiji, jer na području bivše Jugoslavije ima puno počinitelja kaznenih djela koji zloupotrebljavaju odredbe o neizručenju vlastitih državljana, istaknuo je ministar pravosuđa Orsat Miljenić

Orsat Miljenić. Photo: Goran Jakus/PIXSELL Orsat Miljenić. Photo: Goran Jakus/PIXSELL Vlada je na današnjoj sjednici pokrenula postupak za sklapanje Ugovora između Hrvatske i BiH o izručenju.

Sklapanje dvostranog međunarodnog ugovora o izručenju bit će snažan alat u borbi protiv kriminala u regiji, jer na području bivše Jugoslavije ima puno počinitelja kaznenih djela koji zloupotrebljavaju odredbe o neizručenju vlastitih državljana, istaknuo je ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Promjenom Ustava 2010. godine omogućeno je da Hrvatska s državama s kojima je sklopila dvostrani međunarodni ugovor dogovori izručenje vlastitih državljana u svrhu procesuiranja počinitelja najtežih kaznenih djela, dodao je Miljenić.

Na sjednici je također prihvaćen prijedlog subvencija troškova studija za redovite studente prve godine na javnim visokim učilištima u akademskoj godini 2012./2013.

Svi studenti koji upisuju prvu godinu studija u akademskoj godini 2012./2013. neće morati plaćati školarinu, a procjenjuje se da je za to potrebno osigurati 146 milijuna kuna, rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

To je u skladu s našim strateškim opredjeljenjem da gradimo Hrvatsku kao društvo utemeljeno na znanju i kao društvo jednakih šansi, dodao je Jovanović.

Podsjetio je kako trenutno imamo samo 18 posto visoko obrazovanog radno aktivnog stanovništva, no još je poraznije što samo dva posto studenata dolazi iz obitelji s osnovnom školom, što znači da nismo društvo jednakih šansi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 17.05.12. 15:17

prvi pocinitelji kaznenih djela su POLITICARI,,,


registracija
26/10/11

iznogud, 17.05.12. 15:44

Bravo Miljaniću. Prvi kojega će nam izručit bit će partner tvog bivšeg poslodavca Pavića - Miroslav Kutle.
Jedva čekamo


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika