17.05.2012. / 16:11

Autor: Totalsport

Slovaci izbacili Kanađane

U polufinalnom će dvoboju u subotu na istom mjestu Slovaci igrati protiv boljeg iz dvoboja Šveđana i Čeha

Igrači Kanade (Reuters)Igrači Kanade (Reuters)Premda totalni autsajderi, hokejaši Slovačke pobijedili su Kanađane 4-3 u prvome četvrtfinalnom srazu Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu.

U helsinškoj Hartwall Areni igrači Vladimira Vujteka bolje su ušli u utakmicu povevši 2-0 pogocima Tomaša Kopeckyja i Miroslava Šatana. Kanađani su se ipak uspjeli konsolidirati. Evander Kane je pretkraj prve trećine smanjio, a Jeff Skinner i Alexandre Burows do kraja druge trećine preokrenuli.

Umjesto da odrade posao do kraja, igrači Brenta Suttera opet su stali, te je Milan Bartovič iz novoga ubojitog kontranapada izjednačio na 3-3 u 54. minuti utakmice. Tada su Kanađani napokon reagirali agresivnije, ali ne igrom, već prekršajima. Mladi Ryan Nugent-Hopkins, prvi izbor lanjskog NHL drafta, najprije je opasno nabio suparničkog igrača, da bi dvije minute kasnije, taman nakon što se Edmontonov centar vratio na led, preopasno koljenom u noge Mikušu ušao kapetan kanadske reprezentacije Ryan Getzlaf. Dobio je kaznu isključenja do kraja utakmice (20 minuta) uz petominutnu vremensku kaznu.

Slovaci su zabili odmah nakon sudačkog podbacivanja paka, četiri sekunde kasnije. Michal Handzuš preusmjerio je ispred vratara Cama Warda u gol udarac s plave linije ponajboljega slovačkog igrača u Finskoj, braniča Andreja Šekere.

U polufinalnom će dvoboju u subotu na istom mjestu Slovaci igrati protiv boljeg iz dvoboja Šveđana i Čeha.

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, četvrtfinale:

Slovačka (4) - Kanada (1) 4-3

Kasnije:

Rusija (1) - Norveška (4)

Finska (3) - SAD (2)

Švedska (2) - Češka (3)

Vezane vijesti

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Pri padu pozornice podignute u parku u Torontu za koncert britanske rock-skupine Radiohead poginuo jedan član tehničke ekipe, objavila je policija.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika