17.05.2012. / 16:22

Autor: Hina

Iskorak i Kontra od Vlade traže ukidanje diskriminacije

Predstavnici udruga Kontra i Iskorak predali su danas, na Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, zahtjeve Vladi kojima traže ravnopravnost istospolnih parova, izmjene prijedloga Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji i uklanjanje homofobičnih sadržaja iz školskih udžbenika.

Sanja JurasSanja JurasPredstavnici udruga Kontra i Iskorak predali su danas, na Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, zahtjeve Vladi kojima traže ravnopravnost istospolnih parova, izmjene prijedloga Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji i uklanjanje homofobičnih sadržaja iz školskih udžbenika.

Obilježavajući 22. godišnjicu, otkako je 17. svibnja 1990. Svjetska zdravstvena organizacija uklonila homoseksualnost s popisa Međunarodne klasifikacije bolesti, desetak aktivista Kontre i Iskoraka danas je uoči sjednice vlade ispred Banskih dvora razvilo zastavu duginih boja, a koordinatorica Kontre Sanja Juras predala je u Vladi popis zahtjeva, kojima se traži izjednačavanje u pravima istospolnih s heteroseksualnim zajednicama.

Iskorak i Kontra od Vlade traže izmjene Prijedloga Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, koji, po njihovoj ocjeni, diskriminira transseksualne osobe, same žene i istospolne parove.

Zahtijevaju i ukidanje diskriminacije istospolnih parova kroz obiteljsko zakonodavstvo te jednaka prava koje uživaju heteroseksualni bračni i izvanbračni parovi, kao i usvajanje Nacionalnog programa za suzbijanje diskriminacije na temelju spolne orijentacije i rodnog identiteta.

Iz Iskoraka i Kontre uputili su zahtjev Vladi i za izmjenama Zakona o osobnom imenu i Zakona o državnim maticama vezano za promjenu imena i spola u osobnim dokumentima za transrodne osobe, a u skladu sa zahtjevima koje je SDP predložio Hrvatskom saboru kao oporbena stranka 2010. godine.

Vezane vijesti

Skandalozno postupanje policije u slučaju iz Bjelovara

Skandalozno postupanje policije u slučaju iz Bjelovara

Lezbijska grupa Kontra i grupa Iskorak podupiru medijske napise i reakciju policije oko pokretanja optužnog prijedloga protiv policijskog službenika… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 17.05.12. 17:02

Iskorak i Kontra od Vlade traži da narodu nametne ljubav ili simpatije prema homoseksualnosti, a sami ne propuštaju niti jedanu mogućnost da s istim tim narodom završe na sudu.

I ja od Vlade tražim da mi se preko medija prestane unositi homoseksualnost u moj dom. Poštujem svačiji izbor, ali neka se poštuje i moj.


registracija
1/3/11

Laudate, 17.05.12. 17:05

Želim da na svakom filmu kao što piše nije za mlađe od.... g. isto tako piše da se radi o filmu u kojem ima homoseksualnih sadržaja.

Ne želim da mi djeca budu zbunjena dok gledaju.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 17.05.12. 17:36

I na svakoj crkvi treba pisati da je zabranjen ulaz djeci svih uzrasta zbog opasnosti od kontaminacije.


registracija
1/3/11

Laudate, 17.05.12. 18:10

@lolobrigita
da li ti to diskriminiraš po vjerskoj osnovi. Tvoja sreća da vjernici nisu kao ovi iz Iskoraka i Kontra svih jer brzo bi se našla na sudu


registracija
7/7/11

gadovi, 18.05.12. 08:04

Laudate
Znači li to da će te ukinuti npr. katolički radio jer ulazi svima u dom. Malo pretjeruješ. Ne promiču Iskorak i Kontra svoj seksualni svjetonazor mada se to tako na površini čini. Oni traže određena prava koja svi mi imamo a koja su njima uskraćena. Reakcije na njihovo djelovanje samo pokazuju da je njihov način rada opravdan i nužan.
Usput, volio bih da crkva bude iskrena i nepatvorena poput Iskoraka i Kontre i jednostavno deklarira svoj seksualni svjetonazor a bogami i praksu. Pri tom ne mislim na uobičajenu apolegitiku, znaš ono, celibat i sl sranja.


registracija
7/7/11

gadovi, 18.05.12. 08:12

Kad iskreno deklarirate svoje seksualne orjentacije tad stičete moralno pravo da raspravljate na temu o drugima. Do tada bi bilo sasvim korektno ne osuđivati druge, jer te vaše osude su, pokazalo se, samo duhovno gnojivo za razne netrpeljivosti. Evanđelju unatoč.


registracija
28/4/10

Zvonko, 18.05.12. 09:12

Ako si mucavac, ne možeš biti spiker!

Pomirite se s tim!


registracija
1/3/11

Laudate, 18.05.12. 09:48

@gadovi
svi mi misao malo zašiljimo da stane u dvije rečenice i pri tome nismo baš najkorektniji.

Ponavljam svoj stav: priznajem i poštujem sva prava homoseksualcima da žive svoju seksualnost, nasljeđuju imovinu itd.

Ono protiv čega sam jeste da se oduzima pravo drugima da im se homoseksualnost ne sviđa, da im je gadljiva.

Provociraju se incidenti da bi lakše optužilo ljude za "homofobiju". Usput na portalima se čuju stražni izrazi "kristofobije" i nitko nije završio na sudu.

Naravno da sam protiv svakog bacanja ružne riječi ili čega drugog na homoseksualce. Apsolutno protiv. Ali sam i protiv sablažnjavanja većine sa defiliranjem.

Usvajanje djece i odgajanje u homoseksualnom okružju se može pokazati kad odrastu i shvate o čemu se radi, kao nasilje nad djecom.

Homoseksualci sami kažu da su drugačiji, pa neka i budu i shvate da kao drugačiji neke stvari imaju neke nemaju.

Eksperimentiranje sa homoseksualnim usvajanjem djece, pravljem djece u epruvetama i surogat majkama, itd, itd......to zadire u područja koja nadilaze dnevno-političke i socijalno-pomodarske trendove.


registracija
7/7/11

gadovi, 18.05.12. 10:53

Laudate
Pa kažeš
"Ono protiv čega sam jeste da se oduzima pravo drugima da im se homoseksualnost ne sviđa, da im je gadljiva."
Ni meni se to ne sviđa. No izgleda da ćemo morati otrpiti period "defiliranja" dok se jednostavno ne ispuše sam od sebe. Uvjeren sam da se kroz određeni period vremena toga više nitko neće ni sjećati.
Jednostavno, prohibicije samo pojačavaju želju. koja tad postaje samo slađa. Također, homofobija završava bacanjem kamenja u glavu. Kristofobija ne. U tome je razlika.Da kojim slučajem netko baca vjernicima kamenje u glavu, bilo bi me stid kao ireligiozne osobe i također bih se oštro tome suprostavio. Ne možeš ljudima zabraniti da budu to što zapravo jesu.


registracija
1/3/11

Laudate, 18.05.12. 11:38

@gadovi
problem u RH je da u pravilu nema rasprave o ničemu. Sve se svodi na nametanje i obaranje.

Kada bi bilo konstruktivne rasprave siguran sam da bi ovi što bacaju kamenje iščeznuli.
U politici teroristi su najčešće očajnici koji nemaju drugo sredstvo za uzvratiti i tada izabiru najgore moguće a to je upravo teroristički čin.
Nije baš isto ali ima paralele. Siguran sam da bi korektna rasprava riješila (ublažila) problem i smanjila broj ekstremista.

Npr. u SAD teče živa rasprava o ovome pitanju. Kod nas nitko ne spominje da je u 33 dražave u SAD-u izričito zabranjeno sklapanje takvih brakova, a usvajanje djece je naučna fantastika.

Zašto mi u sve to moramo srljati i prednjačiti u liberalizmu. Prednjačimo u radišnosti i sl. Sačekajmo tuđa iskustva, zatim raspravimo i referendum.
Sve ostalo je slon u staklarskoj radnji.


registracija
12/1/11

siziff, 18.05.12. 14:14

Od početka 16. stoljeća, pa sve do 19020 g katolička Crkva je masovno proizvodila kastrate iliti uškopljenike, pod izgovorom ljepote glasa, (ženama je bilo zabranjeno pjevanje u crkvama) i pjevanja u crkvenim zborovima tj. potrebe za tako "lijepim glasom" koji femina osoba može proizvesti, a koji se dobiva kastracijom..
U tom periodu tisuće i tisuće muške djece je kastrirano ( Samo grad-država Fitrenca je imala oko 3000 crkvenih kastrata. Taj broj je bio stalno održavan).
Posljednji (dali posljednji???) kastrat koji je napustio Crkvu bio je neki Alesandro Moreschi, 19013. g.

Pjevanje i lijepi glas je bilo samo izgovor.
Tim kastratima su krasno rasle sise i bokovi i bili su vrlo puteni, zapravo; raskošni švedski stol za konzumente neograničenoga pederastijskog apetita ( apetit povlaće do dana današnjeg, unatoč svih mogučih "sankcija")
Crkvena bratija je imala neograničenu moč nad tim mladim ljudima, nad tim "mesom".
Koje ljudske drame su se odvijale unutar crkvenih zidina; tu ne treba imati puno mašte, da bi to čovjek mogao zamisliti i naslutiti.

Sada isti ti, na dlaku isti, povučeni maksimalno u ilegalu i pod pavršinu vode ( tu i tamo vrh ledene sante izviri van površine u svojoj punoj nakaradnosti), histeriziraju protiv pederastije.
HE HE koji dvolični smutljivci !

LAUDATE ?


registracija
12/1/11

siziff, 18.05.12. 14:39

Greška; grad Firenca tj Firenza


registracija
12/1/11

siziff, 18.05.12. 23:45

LAUDATIĆUUUUUUUU !

Imašli nešta protiv KASTRATA ili protiv SIZIFFA ????


registracija
1/3/11

Laudate, 19.05.12. 10:04

@siziff
nemam ništa protiv kastrata i siziffa, ali imam protiv kastriranja i naslađivanja perverzijama.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika