17.05.2012. / 17:28

Autor: Hina

I Bugarska zabranila pušenje

Bugarski parlament izglasao je u četvrtak zabranu pušenja u svim javnim zatvorenim prostorima od 1. lipnja, u nastojanju da odvrati od te štetne navike Bugare koji su među najvećim pušačima u Europi.

I Bugari su zabranili pušenjeI Bugari su zabranili pušenjeBugarski parlament izglasao je u četvrtak zabranu pušenja u svim javnim zatvorenim prostorima od 1. lipnja, u nastojanju da odvrati od te štetne navike Bugare koji su među najvećim pušačima u Europi.

Najsiromašnija članica EU-a priključila se sve široj listi nacija koje su zabranile pušenje u kafićima i restoranima. Također je zabranila pušenje u dvorištima bolnica, škola i stadiona tijekom sportskih i kulturnih događanja.

Taj su potez pozdravili nepušači i medicinska struka. Inspektori će vlasnike barova i restorana koji toleriraju pušenje u zabranjenim prostorima moći kazniti s najviše 5.000 leva (2.500 eura) za prvi prekršaj, odnosno sa 10.000 leva (5.000 eura) za opetovano kršenje zakona.

Istraživanje pokazuje da se 56 posto Bugara, koji su nakon Grka najveći pušači u Europi, protivi potpunoj zabrani pušenja u zatvorenim javnim prostorima.

Udruga vlasnika hotela i restorana tvrdi da će oko 18,000 ljudi izgubiti posao jer će zabrana pušenja izazvati zatvaranje kafića i restorana.

Vezane vijesti

Dva kostura potencijalnih vampira pronađena u Bugarskoj

Dva kostura potencijalnih vampira pronađena u Bugarskoj

Dva kostura probodena željeznim kolcem čime se, prema drevnom vjerovanju, sprječavalo mrtve da se preobraze u vampire, pronađena su u bugarskome… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika