17.05.2012. / 18:07

Autor: Hina

'Odluka o pelješkome mostu ekonomske je naravi'

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović za današnjeg je posjeta Dubrovniku komentirao i odluku Vlade RH o raskidu ugovora o gradnji pelješkoga mosta, dodajući kako je vjerojatno našla najbolji mogući odgovor jer je riječ o odluci ekonomske naravi.

Ivo JosipovićIvo JosipovićHrvatski predsjednik Ivo Josipović za današnjeg je posjeta Dubrovniku komentirao i odluku Vlade RH o raskidu ugovora o gradnji pelješkoga mosta, dodajući kako je vjerojatno našla najbolji mogući odgovor jer je riječ o odluci ekonomske naravi.

"Smatram kako nijednu od mogućih opcija kad je u pitanju ujedinjavanje hrvatskog teritorija načelno ne treba odbaciti i vjerujem da će doći vrijeme kada ćemo si moći priuštiti više različitih opcija", rekao je Josipović.

Hrvatski predsjednik obišao je danas nedavno obnovljenu središnju zgradu dubrovačkog Sveučilišta te je tom prigodom izrazio zadovoljstvo zbog ulaganja u infrastrukturu, otvaranja novih studija te privlačenja studenata i profesora na dubrovačko Sveučilište.

U pratnji predsjednika Josipovića bili su rektor dubrovačkog Sveučilišta Mateo Milković, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i zamjenica dubrovačkoga gradonačelnika Tatjana Šimak-Bonačić.

"To je najbolji način da se Hrvatska kvalificira za uspjehe u Europskoj uniji", rekao je predsjednik Josipović i dodao da su znanje, obrazovanje i znanost temelji uspjeha.

Nova zgrada Sveučilišnog kampusa svečano je otvorena prije desetak dana, a radovi su počeli 2009. godine i stajali su 70 milijuna kuna koje je osigurala hrvatska vlada.

Zgrada ima 19 predavaonica, 33 kabineta, arhiv, knjižnicu i dva amfiteatra.

Predsjednik Ivo Josipović sastao se danas i s dubrovačkim biskupom mons. Matom Uzinićem, a sutra će obići poluotok Prevlaku.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika