18.05.2012. / 11:39

Autor: Totalsport

PBL: CSKA i bez Kirilenka uvjerljivo do 2-0

Hrvatski reprezentativci Krešimir Lončar i Zoran Planinić odigrali su solidne minute u kojima su ubacili 10 odnosno devet poena

Krešimir Lončar (Reuters)Krešimir Lončar (Reuters)Košarkaši moskovskog CSKA poveli su protiv Himkija s 2-0 u finalnoj seriji ruskog prvenstva (PBL). Ovoga su puta bez pomoći Andreja Kirilenka slavili 79-61.

Prvih je 10 minuta usmjerilo cijelu utakmicu. Moskovljani su s 18-5 dobili prvu četvrtinu protiv kluba iz moskovske oblasti, a nakon toga za goste više nije bilo povratka. Do poluvremena je razlika narasla na ogromnih +17, a trećom su se dionicom (21-14) u igru barem prividno vratili košarkaši Himkija.

Međutim, CSKA je snažnom završnicom (24-16) dokrajčio suparnika, te došao na samo jednu pobjedu od novog naslova prvaka.

Kao što smo spomenuli, CSKA je uvjerljivu pobjedu upisao bez Kirilenka, a razlog njegovog neigranja zasada nije poznat. Najbolji u redovima pobjedničke momčadi bio je srbijanski košarkaš Nenad Krstić s 21 poenom i pet skokova. Njemu se priključio raspoloženi trojac Šiškauskas-Šved-Teodošić koji je kombinirano ubacio 35 poena.

Kod gostiju je najefikasniji bio Jeff Adrien sa 16 poena. Hrvatski reprezentativci Krešimir Lončar i Zoran Planinić odigrali su solidne minute u kojima su ubacili 10 odnosno devet poena. Planinić (9) je uz to podijelio i šest asistencija, ali nije bilo dovoljno protiv raspoloženih košarkaša CSKA.

Treća, možda i posljednja utakmica igra se za dva dana u Himkijevoj dvorani.

PBL liga, finale, 2. utakmica:

CSKA - Himki 79-61

CSKA vodi u seriji 2-0

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika