18.05.2012. / 18:17

Autor: Nacional.hr

EU pripreme za izlazak Grčke?

Mediji i javnost su se uzbudli nakon što je belgijski dnevnik prenio izjavu trgovinskog predstavnika Europske unije, Karela De Guchta, kako EK i ESB rade na planu za nepredviđene situacije kako bi spriječili ‘domino efekt’ u slučaju da Grčka ne uspije izvršiti svoje novčane obaveze i izađe iz sustava eura

José Manuel Barroso (Reuters)José Manuel Barroso (Reuters)Glasnogovornik predsjednika Europske komisije, Joséa Manuela Barrosa, odbacio je nagađanja kako EK i Europska središnja banka rade na hitnim planovima u slučaju da Grčka izađe iz eurozone, piše Guardian.

"Europska komisija ne radi na nikakvim planovima u slučaju da Grčka napusti sustav eura. Koncentriramo sve naše napore kako bi poduprli Grčku i zadržali je u eurozoni. To je scenarij na kojem radimo", izjavio je glasnogovornik Simon O'Connor.

Mediji i javnost su se uzbudli nakon što je belgijski dnevnik DeStandaard.be prenio izjavu trgovinskog predstavnika Europske unije, Karela De Guchta, kako EK i ESB rade na planu za nepredviđene situacije kako bi spriječili ‘domino efekt' u slučaju da Grčka ne uspije izvršiti svoje novčane obaveze i izađe iz sustava eura.

Odbio je davati detalje i dodao kako se nada kako će Grčka ostati u eurozoni.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika