18.05.2012. / 17:56

Autor: Totalsport

ATP i WTA Rim: Sjajni Nadal izborio polufinale protiv Ferrera

Ženski su polufinale prve izborile osmopostavljena Kineskinja Na Li i jednu poziciju slabije rangirana Serena Williams

Rafael NadalRafael NadalŠpanjolski polufinale između drugog nositelja Rafaela Nadala i šestopostavljenog Davida Ferrera posljedica je prvih dvaju četvrtfinalnih mečeva na ATP turniru Masters 1000 serije koji se igra u Rimu na zemljanoj podlozi.

U sjajnom je meču Nadal nakon dva sata i šest minuta igre pobijedio Čeha Tomaša Berdycha, prošlotjednog finalista u Madridu, 6-4, 7-5. Nije Čeh uopće igrao loše, ali je "kralj zemlje" igrao u skladu s nadimkom. Nakon što je u drugom setu zaostajao 4-2, uzeo je pet od šest idućih gemova za impresivnu pobjedu u kojoj je napravio samo deset neprisiljenih pogrešaka, te zabio čak šest winnera više (34-28) od Čeha razornih udaraca.

U Foro Italicu Nadal traži svoju rekordnu šestu titulu, prvu nakon 2010. godine. Lani ga je s prijestolja svrgnuo Novak Đoković.

U polufinalu će od ovog tjedna treći tenisač svijeta igrati protiv sunarodnjaka Ferrera, koji je sa 7-6(4), 6-3 nadigrao Francuza Richarda Gasqueta.

Ženski su polufinale prve izborile osmopostavljena Kineskinja Na Li i jednu poziciju slabije rangirana Serena Williams. Li, prošlogodišnja pobjednica Roland Garrosa, pobijedila je Slovakinju Dominiku Cibulkovu 6-1, 7-6(4), dok je Amerikanka prošla dalje predajom domaće predstavnice Flavije Pennette pri Sereninom 4-0 vodstvu u prvom setu.

ATP Rim, četvrtfinale:

Ferrer (6) - Gasquet (16) 7-6(4), 6-3

Nadal (2) - Berdych (7) 6-4, 7-5

WTA Rim, četvrtfinale:

Li (8) - Cibulkova (14) 6-1, 7-6(4)

S. Williams (9) - Pennetta 4-0, predaja

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

registracija
27/8/10

ciglanailovac, 20.05.12. 10:18

sjajni Djokovic satro Federera,i izborijo finale,protiv Nadala.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika