19.05.2012. / 09:13

Autor: Hina

UN očekuje od NATO-a velika obećanja za Afganistan

Afganistan stiže na summit NATO-a u Chicago u nadi postizanja dogovora o financiranju 4,1 milijarde dolara godišnje za svoje snage sigurnosti nakon odlaska stranih postrojbi krajem 2014. "Sudionici summita moraju preuzeti velike i precizne obveze za sljedeće godine", rekao je Kubis

IlustracijaIlustracijaUjedinjeni narodi žele da summit NATO-a u nedjelju i ponedjeljak završi značajnim financijskim obećanjima za afganistansku vojsku nakon povlačenja međunarodnih snaga, rekao je u petak specijalni izaslanik Ujedinjenih naroda za Afganistan Jan Kubis.

Afganistan stiže na summit NATO-a u Chicago u nadi postizanja dogovora o financiranju 4,1 milijarde dolara godišnje za svoje snage sigurnosti nakon odlaska stranih postrojbi krajem 2014. "Sudionici summita moraju preuzeti velike i precizne obveze za sljedeće godine", rekao je Kubis, prenosi AFP.

On je ocijenio da se trebaju što više približiti iznosu od 4,1 milijarde i dodao da neće biti dovoljna politička obećanja i iskazivanja dobrih namjera. Dodao je da međunarodna zajednica mora stvoriti uvjete koji će omogućiti Afganistanu za zadrži visoku razinu sigurnosti i stabilnosti za veliku većinu stanovništva.

Nakon summita u Chicagu u srpnju će se održati konferencija donatora u Tokiju radi skupljanja sredstava za obnovu zemlje.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika