19.05.2012. / 14:13

Autor: Nacional.hr

Rokaj fest otkazan, ali Slayeri ipak dolaze!

Rokaj Fest tim pokušao je na sve načine spasiti ovogodišnji festival, prilagođavajući i smanjujući raznim akcijama već ionako prilično nisko postavljenu cijenu ulaznice, no i takvi potezi nisu se pokazali učinkovitima

ArhivaArhivaZbog male prodaje ulaznica organizatori su odlučili otkazati postojeći koncept Rokaj festa. No, dio predviđenih bendova ipak će doći u Zagreb te nastupiti u klubu Močvara. Priopćenje organizatora donosimo u cijelosti:

"Nezadovoljavajuća prodaja ulaznica uzrokovana, očito, teškom financijskom situacijom u zemlji dovela je do otkazivanja postojećeg koncepta festivala.

Rokaj Fest tim pokušao je na sve načine spasiti ovogodišnji festival, prilagođavajući i smanjujući raznim akcijama već ionako prilično nisko postavljenu cijenu ulaznice, no i takvi potezi nisu se pokazali učinkovitima.

Ulazeći u proces vraćanja Rokaj Festa na regionalnu festivalsku mapu, organizacijski tim imao je u vidu dugogodišnji proces kojim bi se festival iz godine u godinu dizao, svake godine sa sve upečatljivijom postavkom izvođača, kao i popratnim sadržajima.

Financijski smo bili spremni na gubitke, kako ove, tako i u narednim godinama, no uz uvjet da publika prepozna ideju, želju i prihvati festival kao nešto potrebno ovom gradu i državi. To se nažalost nije dogodilo, pa smo odlučili biti iskreni prema sebi, našim partnerima i publici, i reći da projekt u zamišljenom obliku jednostavno ove godine nije uspio.

Festival je trebao biti realiziran kao veliki događaj, u dva dana s tri pozornice, ogromnom produkcijom i preko 30 izvođača. Održati takav festival uz ipak nedovoljan interes publike bilo bi porazno, prije svega za izvođače, za publiku koja ne bi dobila od Rokaja ništa od onoga što smo predvidjeli dati, te na koncu za nas same. Financijski udarci koje smo pretrpili donošenjem ovakve odluke su ogromni, no smatramo da je to jedino fer prema našoj publici i partnerima.

Moglo se ići smanjivati produkciju, broj pozornica, otkazivati pojedinim izvođačima, ali to onda ne bi bilo fer prema ikome, niti bi to bio Rokaj kakav smo zamislili. Duboko smo vjerovali da ovakav program uz ovako pristupačne cijene ulaznica može proći, no nažalost kriza je izgleda ipak prevelika.

Kako je Rokaj prema svojoj publici uvijek bio otvoren i krajnje iskren, tako i ovoga puta nismo htjeli zamotavati istinu u razne tehničke razloge otkazivanja, bolesti izvođača ili nešto treće. Istina je da ovogodišnji program na postavljenoj lokaciji i uz izrazito povoljne cijene ulaznica, nije pobudio dovoljan interes za realizaciju festivala."

Ipak, mnogi će biti zadovoljni - Slayer, Mastodon i Gojira nastupit će u petak 8. lipnja u dvorištu Močvare/Pogona Jedinstvo. S punim setovima, ova tri benda ponudit će višesatni metal spektakl onima koji preferiraju takav zvuk i koji su svoje Rokaj ulaznice i kupili zbog njih. Koncert će biti limitiranog kapaciteta.

Nakon te svirke u Dvorištu, u klubu Močvara bit će nastavljen program u formi metal after partya uz nekoliko žestokih domaćih bendova, čija će se imena uskoro objaviti.

Ulaznice:
Svi kojima taj program nije dovoljno privlačan, dobit će naravno povrat novca za svoje Rokaj ulaznice. Povrat novca, isključivo na prodajnim mjestima gdje su one kupljene, počinje u petak 25. svibnja i traje 10 dana, zaključno s nedjeljom 3. lipnja navečer.

Svi koji imaju dnevne ulaznice za četvrtak ili festivalske ulaznice, moći će ostvariti povrat novca u iznosu koji su platili za ulaznicu.

Oni koji su svoje ulaznice kupili tijekom trajanja Records Store Day akcije, novac mogu dobiti isključivo na prodajnim mjestima gdje je akcija ostvarena, na način kako je paket i kupljen, dakle 4 ulaznice trebaju biti vraćene za dobivanje 690 kuna. Podsjećamo, tijekom trajanja RSD akcije za 3 kupljene ulaznice, četvrtu smo davali gratis. Kupci ulaznica na štandu u Avenue Mallu svoj povrat novca mogu ostvariti u Tvornici kulture.

Oni s dnevnim ulaznicama za petak ili festivalskim ulaznicama, koji žele 8. lipnja na Slayer/Mastodon/Gojira paket, ulaznicu ne moraju vraćati već im ona vrijedi za ovaj koncert. Ukoliko pak ovaj program ne smatraju dovoljno zanimljivim, također mogu svoje ulaznice vratiti na prodajnom mjestu gdje su kupljene i dobiti natrag puni iznos.

Oni koji do sada nemaju niti jednu verziju Rokaj Fest ulaznica, a zanima ih koncert Slayer/Mastodon/Gojira, od ponedjeljka 21.5., moće će kupiti nove jedinstvene ulaznice po cijeni od 190 kuna na službenim prodajnim mjestima Rokaja.

Rokaj Fest, kao svojevrsnu ispriku fanovima nudi i ostale mogućnosti: svi oni s kupljenom Rokaj ulaznicom mogu idući tjedan, od ponedjeljka do petka, samo u Tvornici kulture kupiti ulaznicu za Kyuss Lives! koncert 30.5., za samo 120 kuna (trenutna cijena je 150 kuna). Ponuda je ograničena na prvih 200 zainteresiranih.

"Rokaj fest još se jednom zahvaljuje svima koji su ga podržali u nastojanju da se s originalno zamišljenim konceptom vrati na scenu. Hvala svim izvođačima, medijima na nesebičnoj podršci, sponzorima i brojnim udrugama koje su stale uz nas", poručuju organizatori.

Vezane vijesti

Slayer, Mastodon i Gojira spremaju se protresti Zagreb

Slayer, Mastodon i Gojira spremaju se protresti Zagreb

Zagreb, 6. lipnja 2012. - Veliki trojac metala, grupe koje objedinjuju povijest, sadašnjost i budućnost, Slayer, Mastodon i Gojira spremaju se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika