19.05.2012. / 14:57

Autor: Hina

Jadranka Kosor:

'HDZ ne smije biti prolazna soba'

Na novinarski upit, što očekuje od sutrašnjeg sabora, Kosor je odgovorila kako očekuje da svaki član HDZ-a sam odluči na tajnom glasovanju te da nikakvom svom malom ili većem šefu ne mora polagati račune, već samo sebi i HDZ-u

Arhiva (Photo: Antonio Bronic/PIXSELL)Arhiva (Photo: Antonio Bronic/PIXSELL)Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor predala je danas u središnjici stranke oko 600 potpisa za svoj novi mandat, istaknuvši da će nakon općega sabora ostati predsjednica HDZ-a.

Na novinarski upit, što očekuje od sutrašnjeg sabora, Kosor je odgovorila kako očekuje da svaki član HDZ-a sam odluči na tajnom glasovanju te da nikakvom svom malom ili većem šefu ne mora polagati račune, već samo sebi i HDZ-u.

Istaknula je da su ovo iznimno važni izbori ne samo za HDZ, već i za Hrvatsku. "Odlučujemo u kome će smjeru ići HDZ, hoće li ga voditi časni, čestiti i hrabri ljudi, koji će u svoj program stavljati gospodarski oporavak i gospodarstvo i oni koji iza sebe imaju neki obavljeni posao kao što smo to mi obavili - završetak pregovora s Europskom unijom, program gospodarskog oporavka i drugo", kazala je Kosor. Ili će, dodala je, HDZ voditi oni koji su se u "onom što nazivaju kampanjom pokazali kao igrači koji igraju ispod stola".

Kosor je naglasila i da HDZ ne smije ponovno pogriješiti. "Jednom smo pogriješili, druga greška se nikako ne bi mogla ispraviti", upozorila je upitana kakav HDZ nudi članstvu.

Kosor je rekla da joj je bitno sačuvati ljude koji su doprinosili HDZ-u. Naglasila je da stranka ne smije biti, kako je rekla, prolazna soba - da uđe u stranku kad nekom odgovara zbog ostvarenja vlastitih interesa i izađe kad mu to iz vlastitog interesa ne odgovara.

"Tražim da svatko od nas pokaže koliko je radio za stranku i Hrvatsku te koliko je do sada vlastite interese podredio stranačkim i hrvatskim interesima", rekla je Kosor.

U pratnji Jadranke Kosor bili su Vladimir Šeks, Andrej Plenković, Branko Bačić, Ante Kulušić, Josip Salapić, Ana Lovrin, Josip Đakić i drugi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
22/3/11

hm2011, 19.05.12. 16:56

Nekako mi je smiješno kad Jaca govori o "ulasku u stranku zbog ostvarenja vlastitih interesa" kad znam kada je ona ušla u HDZ i ukradeni stan.
Ali, i tužno jer su onog jadnika kojem je Jaca ukrala stan već svi zaboravili. Nemu sigurno nije smiješno dok gleda kako Jaca i dalje neometano laprda i laže .


registracija
16/6/10

nosonja, 19.05.12. 17:33

"Smrdi smrdi užasno smrdi"
HDZ ustavom zabraniti!!!!


registracija
20/12/11

YugoHrvat, 19.05.12. 21:43

Hdz = Hrvatsko drustvo zlocinaca


registracija
29/4/09

florenz, 20.05.12. 09:22

Slažem se. Samo mi je žao što se iz Remetinca ipak s vremenom izlazi. No zato ga ima iz politike. Bar one, koku su vodili. Na našu opću žalost, njihova politika Hrvatsku veoma mnogop stoji. I teritorijalno, materijalno i politički. Bilo - ne ponovilo se.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika