19.05.2012. / 15:44

Autor: Hina

'Cilj nam je prodrmati EU'

Grčka šok terapija

"Naš cilj nije ucjenjivati ili terorizirati, naš je cilj 'prodrmati' europske čelnike", rekao je za subotnje izdanje International Herald Tribunea

IlustracijaIlustracijaPrisilan izlazak Grčke iz euro zone "Europu će dovesti u veliku opasnost", rekao je Alexis Tsipras, predsjednik ljevičarske stranke Syriza koja se protivi oštrim mjerama štednje u toj zemlji.

"Naš cilj nije ucjenjivati ili terorizirati, naš je cilj 'prodrmati' europske čelnike", rekao je za subotnje izdanje International Herald Tribunea. "Želimo ih uvjeriti da trebaju izmijeniti svoju politiku u Grčkoj, kao i u ostalim europskim zemljama, jer će u protivnom Europa biti dovedena u veliku opasnost."

Syriza je na parlamentarnim izborima održanim 6. svibnja neočekivano izbila na drugo mjesto sa 16,8 posto glasova, iza desno orijentirane Nove Demokracije Antonisa Samarasa (18,8 posto biračkih glasova), učetverostručivši na taj način broj glasova u odnosu na izbore održane 2009.

Rezultati istraživanja javnog mišljenja provedeni prošli tjedan pokazali su da bi na predstojećim parlamentarnim izborima 17. lipnja mogla osvojiti najveći broj glasova grčkih birača.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika