20.05.2012. / 12:26

Autor: Hina

Počeli izbori

'Samo HDZ može preživjeti Sanadera'

Glavni tajnik stranke Branko Bačić okupljenima je poručio kako je uvjeren da će HDZ na Općem saboru pokazati zajedništvo i toleranciju, te izbore provesti dostojanstveno, kako, naglasio je, i priliči HDZ-u kao stožernoj hrvatskoj stranci

Jadranka Kosor i Darko Milinović Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELLJadranka Kosor i Darko Milinović Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELLHDZ je stranka poštenih, časnih i čestitih ljudi, koji zaslužuju pošteno i časno vodstvo, poručila je danas predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, podnoseći na Općem saboru izvješće o radu stranke, te zahvalivši članstvu na potpori u teškim vremenima za stranku, posebno nakon odlaska i pokušaja povratka bivšeg čelnika Ive Sanadera, sada optuženog u više korupcijskih afera.

"Zahvaljujem svima vama, članovi i članice HDZ-a, koji ste poduprli i mene i vodstvo stranke u tom teškom trenutku, kad je stranka u šest mjeseci doživjela dva tako snažna udarca, odlazak predsjednika i pokušaj povratka počasnog predsjednika", poručila je Kosor članovima HDZ-a okupljenima na 15. Općem saboru stranke u KD Vatroslav Lisinski.

Vratio se Ivo, di je bio?

"To može samo stranka koja se zove HDZ, stranka poštenih, časnih i čestitih ljudi, koji zaslužuju pošteno i časno vodstvo", dodala je.

Kao jedan od najtežih trenutaka za stranku, u razdoblju kada joj je bila na čelu, navela je upravo pokušaj povratka Sanadera na čelo stranke početkom 2010. godine, kada je, optužujući vodstvo HDZ-a i nju osobno za veleizdaju zbog potpisivanja arbitražnog sporazuma sa Slovenijom, želio uspostaviti paralelni sustav vladanja.

Naglasila je kako je upravo taj sporazum, koji je kao predsjednica hrvatske Vlade potpisala s tadašnjim slovenskim premijerom Borutom Pahorom, omogućio deblokadu pregovora o članstvu u EU. "Arbitražni sporazum bio je ključ za deblokadu pregovora", naglasila je Kosor, uvjerena da će takav model za rješavanje međudržavnih problema korisiti i druge zemlje.

Što sam sve postigla

Vlada je, od kada je sjela na njezino čelo početkom srpnja 2009., radila na deblokadi pregovora, koji su, kako je rekla, bili beznadežno blokirani. Dodala je kako je teško i mukotrpno radila u pregovorima koje je, po njezinim riječima, na iznenađenje mnogih, i zaključila u lipnju 2011.

Kada je došla na čelo stranke i vlade, napomenula je Kosor, vlada je bila suočena s teškom financijskom i gospodarskom krizom, ističući da je tadašnji ministar financija Ivan Šuker pripremio državni proračun za 2008. koji bi odgovorio na krizu, ali, kazala je, taj prijedlog nije prošao.

Kosor je rekla kako je njezina vlada odmah uvela krizno upravljanje, provela niz teških rezova i odluka, unatoč kojima, naglasila je, isplata plaća i mirovina te socijalnih naknada nikada nije došla u pitanje.

Vijeđali su nas i ponižavali, a mi to izdržali

Bio je donesen i tzv. krizni porez, s HEP-om i Inom dogovoren je povrat nekoliko milijardi kuna dugova prema državi, uvedene su mjere štednje, akcijski planovi za borbu protiv korupcije, donesen Program gospodarskog oporavka, koji je nazvala, najcjelovitim dokumentom iz područja gospodarstva.

Vlada je, naglasila je Kosor, bila suočena i sa stalnim pokušajima ljevice da ju sruši, s prosvjedima koji su svoju kulminaciju doživjeli u proljeće prošle godine, tzv. facebook prosvjedi. Vlada i HDZ su tada, dodala je, izdržali sva vrijeđanja i ponižavanja.

Početkom 2010. stranački kandidat izgubio je predsjedničke izbore, a krajem prošle godine HDZ je na parlamentarne izbore, rekla je, izašao s otegotnom okolnosti da je zemlju vodio u vrijeme krize te s utegom korupcijskih afera.

Potonuće

Iako je izgubio parlamentarne izbore, HDZ, istaknula je, nije potonuo, kako su mnogi očekivali, pa i HDZ-ovi potencijalni koalicijski partneri. "To se nije dogodilo. Nažalost, potonuli su neki od njih", kazala je.

Obraćajući se stranačkom članstvu, Kosor je poručila kako sve što je stranka radila u protekle dvije godine treba shvatiti, kao pouku i naznaku za budućnost, "da budemo hrabri na ono što smo postigli".

U KD Vatroslav Lisinski u tijeku je obraćanje petero kandidata za predsjednika HDZ-a.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 20.05.12. 12:05

To i jeste glavno obilježje bahatosti,pokvarenosti i bezkarakternosti svih HDZ-ovaca ; "čime se budale ponose,pošteni i pametni se toga stide"!


registracija
26/11/09

CH2710, 20.05.12. 12:05

Baš imaju i na šta biti ponosni... banda prokleta!


registracija
26/10/11

eezy, 20.05.12. 13:13

Pobijedom Kukurikovaca smo vidjeli da uvijek može još gore, što je iskonska bahatost, što je jedinica za socijalnu neosjetljivost i na kraju kako se sutradan varaju birači!


registracija
24/2/12

maksi, 20.05.12. 13:30

Da je Kosor ima potencijala digla bi HDZ iz pepela, al nije sposobna, pa to ne može, vrijeme je da se pokloni i pozdravi sa vodstvom stranke jer je došlo napokon vrijeme da mladi ljudi poput Miloševića pokažu šta mogu i umiju.


registracija
12/1/11

siziff, 20.05.12. 13:54

Ako je ovaj govor našoj dragoj Jaci pisao Čarli Čaplin, svaka mu čast.
Ovaj puta je nadmašio sav svoj (crni) humor i sve svoje burleske


registracija
26/11/09

CH2710, 20.05.12. 13:56

eezy, 20.05.12. 13:13

Pobijedom Kukurikovaca smo vidjeli da uvijek može još gore, što je iskonska bahatost, što je jedinica za socijalnu neosjetljivost i na kraju kako se sutradan varaju birači!

--------------------------------------------------------------------------------

Jeli te oni pljačkaju... ili ovo smradovi gore...???

Probudi se i otvori oči... ti i tvoji priglupi istomišljenici.


registracija
26/2/12

okvardz, 20.05.12. 14:57

svi pošteni, svi veliki hrvati i svi domoljubi, a zapravo neznaš tko je veće zlo i koji je od gore majke i još gorega oca. samo što više opljačkaj svoj narod i izdaj.


registracija
26/2/12

okvardz, 20.05.12. 14:58

da je drukčije svi bi se oni živjeli pošteno.


registracija
27/12/06

Skipp, 20.05.12. 14:59

Eezy najprije se molim te nauči pisati pa tek onda smiješ doći među ljude


registracija
22/4/12

nesolipamet, 20.05.12. 16:01

Mafija .


registracija
24/7/11

mrvek, 20.05.12. 17:14

i ja bi bio ponosan da sam nekom "legalno" oteo stan, da sam lagao i varao građane za 20 000 kn plaće. I više nego ponosan.


registracija
29/11/09

Ivis, 20.05.12. 17:23

Naravski! Samo HDZ moze izroditi i odgojiti takve poput Sanadera i "kumpanije"........


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika