20.05.2012. / 20:53

Autor: Hina

Okupacija još 3 godine

Hrvatska u Afganistanu do 2015.

"Mi smo odlučili ostati (u Afganistanu) do 2015., kao i sve druge članice NATO-a", kazao je ministar Kotromanović u razgovoru s novinarima uoči NATO sastanka na vrhu u Chicagu

ArhivaArhivaHrvatska će do kraja poštivati dogovorenu politiku NATO-vih operacija u Afganistanu i hrvatske će snage u toj zemlji ostati kako je dogovoreno do 2015. godine, izjavio je u nedjelju ministar obrane Ante Kotromanović.

"Mi smo odlučili ostati (u Afganistanu) do 2015., kao i sve druge članice NATO-a", kazao je ministar Kotromanović u razgovoru s novinarima uoči NATO sastanka na vrhu u Chicagu.

Hrvatska ima izlaznu strategiju i odlučeno je da će u iduće dvije godine, 2013. i 2014., smanjiti manji broj svojih pripadnika u NATO-vim misijama u toj zemlji, kazao je ministar. "Idemo s politikom koju smo dogovorili u Lisabonu - 'To get in - to get out' i to ćemo poštivati do kraja", kazao je.

Kotromanović se nalazi u Chicagu gdje u sklopu hrvatske delegacije na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem, ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić i generalom Dragom Lovrićem sudjeluje na summitu NATO-a, najvećem u povijesti te organizacije, na kojem je okupljeno oko 60 zemalja i organizacija, a glavna mu je tema budućnost Afganistana.

Premijer Milanović u Chicagu se sinoć sastao s predstavnicima hrvatske zajednice u tom gradu. Uoči sastanka na vrhu, Milanović će se sastati s američkim predsjednikom Barackom Obamom i glavnim tajnikom NATO-a Andersom Foghom Rasmussenom.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 20.05.12. 21:28

i HRVATI ucestvuju sa NATOM u pljaki RESURSA diljem svijeta , pitam se sta narod ima od toga --sve sto popljackaju ide ILUMINATIMA...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika