21.05.2012. / 14:10

Autor: Nacional.hr

NATO pitanje vam neću odgovarati

"Proveo sam sat vremena s američkim i drugim predsjednicima članica NATO-a, razgovarali smo, ali bilo bi indiskretno od mene da o tome govorim"

Zoran Milanović (Pixsell)Zoran Milanović (Pixsell)Nakon prvog dana NATO-ova summita u Chicagu hrvatski predsjednik Vlade, Zoran Milanović, kratko je prokomentirao dosadašnji tijek sastanka, predsjedničke izbore u Srbiji i stranačke izbore u HDZ-u, prenosi Večernji list.

"NATO se priprema za novo vrijeme i Hrvatska sudjeluje u tom procesu. Članstvom u euroatlantskoj organizaciji riješili smo problem nacionalne sigurnosti u klasičnom smislu, ali sad moramo raditi na gospodarskom oporavku države, jer oni su bogatiji i sigurniji", istaknuo je premijer.

Osobne kontakte i o čemu se točno razgovaralo nije htio otkriti.

"Proveo sam sat vremena s američkim i drugim predsjednicima članica NATO-a, razgovarali smo, ali bilo bi indiskretno od mene da o tome govorim. Što da vam govorim, o torbama, o čemu? Ne možemo trivijalizirati te susrete. Bilo je dvadesetak ljudi u jednom prostoru i razmijenili smo mišljenja, ali postoji elementarna državnička diskrecija i o tome se ne govori. U svakom kontaktu pa i na NATO-ovu summitu koristim prigodu da afirmiram Hrvatsku", rekao je Milanović.

Milanović je dao kratki komentar predsjedničkih izbora u Srbiji.

"Pobijedila je desnija politička opcija, nama malo udaljenija, ali i u Mađarskoj je tako pa ipak s njima imamo dobre odnose. Siguran sam da su srpski glasači dobili one koji znaju što je interes Srbije. Sad će predsjednik biti iz jedne političke opcije, a vlada iz druge, vidjet ćemo kako će to funkcionirati i to čini moj komentar ograničenim", jasan je bio predsjednik Vlade.

Ističe kako Vlada izbore za predsjednika HDZ-u nije detaljno pratila, ali kako to ‘nije nezanimljivo i politički nije svejedno tko će pobijediti'.

“Trajalo je to mjesecima, nismo komentirali ništa, ali pobjednik će vidjeti jednu novu dimenziju politike”, izjavio je Milanović dok se još nije znalo tko je novi predsjednik HDZ-a.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
10/5/12

psyop, 21.05.12. 14:21

"NATO se priprema za novo vrijeme" premijer milanovic talks the talk svjetskih imperijalista. it's called: bullshit.


registracija
20/8/10

McCoy, 21.05.12. 17:32

"Bullshiting" je osnovna teza u poslu svakog politicara :)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika