21.05.2012. / 14:35

Autor: Totalsport

NBA: Spursi u konferencijsko finale

Tim Duncan ponovno je podsjetio na najbolje dane

Tim Duncan (Reuters)Tim Duncan (Reuters)Košarkaši San Antonio Spursa prvi su konferencijski finalisti NBA lige nakon što su u noći s nedjelje na ponedjeljak i četvrti put zaredom bili bolji od Los Angeles Clippersa.

Teksaška je momčad na krilima Tonyja Parkera i Tima Duncana slavila 102-99, nadoknadivši zaostatak od -5 iz posljednje četvrtine, te produžila pobjednički niz na 18 utakmica. Samo u doigravanju ima omjer 8-0 što je treći najbolji ulaz u doigravanje u povijesti NBA lige.

Iako su Spursi vodili i sa 12 koševa prednosti početkom druge četvrtine, upali su u probleme pred sam kraj utakmice kada je Eric Bledsoe zabio 11 uzastopnih koševa za Clipperse, te ih doveo u vodstvo 90-85. Međutim, San Antonio serijom 15-7 ponovno prelazi u vodstvo, te isto ne ispušta do samog kraja.

Tim Duncan ponovno je podsjetio na najbolje dane. Ubacio je 21 poen, uhvatio devet skokova i upisao četiri asistencije za svega 30 minuta na parketu. Tony Parker upisao je 17 koševa i pet asistencija, a Gary Neal 14 i tri asistencije.

Kod domaćina je Chris Paul ostvario učinak od 23 koša i 11 asistencija, dok je Blake Griffin upisao 21 poen, a Bledsoe 17. Spomenimo i da su Paul i Griffin igrali ozlijeđeni tijekom praktički cijele serije u kojoj svojoj momčadi nisu uspjeli priuštiti nijednu pobjedu (4-0)

San Antonio bi svog protivnika u finalu Zapadne konferencije mogao saznati već noćas (s ponedjeljka na utorak) kada Thunder ugošćuje drugu losanđelešku momčad, Lakerse, u svojoj Chesapeake Energy Areni u Oklahomi. Thunder vodi s 3-1 u seriji.

NBA doigravanje, polufinale Zapadne konferencije:

LA Clippers - San Antonio 99-102 (Paul 23k, 11a / Duncan 21k, 9s, 4a),

San Antonio dobio seriju 4-0

NBA doigravanje, Istočna konferencija:

Indiana – Miami 93-101 (Granger 20k, 5s, Granger 16k / James 40k, 18s, 9a, Wade 30k, 9s, 6a),

serija je izjednačena na 2-2

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika