21.05.2012. / 15:50

Autor: Totalsport

WTA Strasbourg: Lučić preokretom do glavnog turnira

Osvojila je u konačnici čak 16 poena više os svoje suparnice (106-90), te bila uspješnija po postotku osvojenih poena nakon prvog (76-61) i nakon drugog servisa (44-41)

Mirjana LučićMirjana LučićHrvatska tenisačica Mirjana Lučić kvalificirala se za glavni ždrijeb WTA turnira na zemlji, koji se ovog tjedna igra u francuskom gradu Strasbourgu.

Naša je predstavnica u posljednjem kolu kvalifikacija bila bolja od prve nositeljice istih - Marije Jose Martinez Sanchez. Bilo je 4-6, 7-5, 6-4 za Lučić nakon dva i po sata igre.

Ako izuzmemo dovstruke pogreške, kojih je naša igračica napravila čak 10, i povećamo postotak ubačenih prvih servisa (49%), Lučić bi lakoćom slavila protiv vrlo neugodne Španjolke. I ovako je nakon prvog seta ovo bio prilično jednosmjeran meč u kojem je Lučić bila ta koja je uvijek imala break prednosti.

Osvojila je u konačnici čak 16 poena više os svoje suparnice (106-90), te bila uspješnija po postotku osvojenih poena nakon prvog (76-61) i nakon drugog servisa (44-41). Recimo i da je ovo bio prvi međusobni susret ovih dviju 30-godišnjakinja.

Lučić će u popodnevnim satima saznati svoju protivnicu u 1. kolu glavnog turnira, na kojem je davne 1997. godine bila finalistkinja.

WTA Strasbourg, kvalifikacije, 3. kolo:

Lučić - Martinez Sanchez 4-6, 7-5, 6-4

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika