Objavljeno u Nacionalu br. 335, 2002-04-16

Autor: Robert Bajruši

NACIONAL PREDSTAVLJA PRVE KANDIDATE ZA TOP STIPENDIJU

Prvih deset top studenata

Četiri petine prijava poslale su djevojke - sponzori akcije poručuju: Dečki, javljajte se!

Ana RucnerAna RucnerNajveća i najbogatija akcija u Hrvatskoj “Top stipendija za top studente” ulazi u završnicu. Svi perspektivni studenti koje se žele prijaviti i tako dobiti priliku da zarade 40.000 kuna imaju još samo sedam dana, točnije do kraja idućeg tjedna, kada natječaj završava. Podsjetimo, tri uspješne tvrtke VIPnet, Erste&Steiermarkische Bank i Nacional dodijelit će osam stipendija vrhunskim sveučilištarcima koji pobijede u akciji “Top stipendija za top studente”. Pravila su jednostavna: potrebno je ispuniti Nacionalov kupon, dostaviti još prijepis ocjena ovjeren u referadi, fotokopiju indeksa i eventualno neku preporuku. Komisija sastavljena od šest vrhunskih eksperata u prvom će krugu odrediti 50 najboljih studenata, a potom i sedmoricu pobjednika. Osmoga biraju čitatelji i njima će morati zahvaliti jer se ugurao u nagradni fond koji iznosi 320.000 kuna.
U ovom broju objavljujemo tko su prvih deset studenata koji su se prijavili na natječaj. Još jednom napominjemo da treba poslati i jednu fotografiju, a posebno upozorenje ide momcima. Dečki, javljajte se jer do sada su četiri petine prijava poslale djevojke. Svaka čast, ali nisu valjda toliko pametnije.

KRISTINA GRGIĆ, studentica 4. godine anglistike i komparativne književnosti u Zagrebu
Dolazi iz Bihaća, a Filozofski fakultet je upisala na jesen 1998. Već na prijemnom je bila jedna od najboljih, što je i dalje, budući da je prvih sedam semestara (26 ispita) zaključila sa skoro nevjerojatnim prosjekom ocjena 5,0.

JONATAN LERGA, student 1. godine elektrotehnike u Rijeci
Polaznik Tehničkog fakulteta, živi i studira u Rijeci. Završio je prirodoslovno-matematičku gimnaziju, godinama je bio sudionik gradskih i općinskih natjecanja iz fizike i matematike, a u slobodno vrijeme bavi se i modelarstvom. Ima sedam braće i sestara.

LUANA MOSCARDA, studentica 3. godine talijanskog jezika i književnosti u Puli
Nekada odlična gimnazijalka, Luana Moscarda danas je isto tako vrhunska studentica s prosjekom ocjena većim od 4,5. Uz hrvatski i talijanski govori i njemački, a prije godinu dana položila je ispit za turističkog vodiča na području Istarske županije.

IVANA BEGIĆ, studentica 2. godine medicine u Osijeku
Odlična studentica koja je sve ispite tijekom prva tri semestra položila s najvišom ocjenom, u privatnom životu bavi se psihologijom i učenjem stranih jezika. Rođena je u Derventi, a živi u Slavonskom Brodu.

ANA RUCNER, studentica 2. godine Muzičke akademije u Zagrebu
Mlada čelistica koja je sudjelovala na brojnim domaćim i inozemnim natjecanjima. Surađuje s mariborskom filharmonijom, ansamblom Lado, a samostalne koncerte održala je u Hrvatskoj i nekoliko europskih država. Bavi se i glumom i nastupa u ženskom teatru Thalassa.

IVA FRANOLIĆ, studentica 4. godine Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu
Njezin glavni interes je urbanističko planiranje, tako da je u prosincu 2001. sudjelovala i na međunarodnoj urbanističkoj radionici u Firenci. Do dolaska na studij živjela je u Puntu na Krku, a u Zagrebu je od 1998. Bavi se sportom i u prošlosti je trenirala odbojku i rukomet, a danas u slobodno vrijeme pliva ili vježba aerobik.

MIRNA CRNKOVIĆ, studentica 2. godine Visoke zdravstvene škole u Zagrebu
Uz studij na smjeru fizioterapije, Mirna Crnković studira i na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Završila je Funkcionalnu muzičku školu – smjer violina, a hobiji su joj sport, ples, glazba i kuhanje.

ŽELJKO RADIĆ, student 3. godine engleskog i njemačkog u Osijeku
Odličan student stranih jezika koji za sebe piše da je “bio beba s najvećom glavom u rodilištu”. Dodaje i kako je ljut na Vladu jer je nedavno ukinula dječji dodatak studentima. Bavi se enigmatikom, a urednik je studentskog časopisa Punch.

EMIR IMAMAGIĆ, student 3. godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu
Rođen je u Banjoj Luci, a od 1995. živi u Zagrebu. Prve dvije godine studija završio je s prosjekom ocjena 5,0, zbog čega je zaslužio priznanje “Josip Lončar” za ostvaren izvrstan uspjeh.

MARKO ŠPEHAR, student pjevanja i polaznik 4. semestra na Hochschule fur Musik u Stuttgartu
Nakon što je 2000. maturirao na osječkoj Srednjoj glazbenoj školi, Marko Špehar je kao prvi na prijemnom ispitu počeo studirati u Stuttgartu u klasi Dunje Vejzović. Surađuje s vodećim njemačkim dirigentima s čijim ansamblima je gostovao na turnejama u Japanu, Južnoj Americi, Kini, Tajlandu i Belgiji. U svojoj preporuci Dunja Vejzović tvrdi da je riječ o vrhunskom basu koji će ostvariti veliku koncertnu karijeru.

ANDREA ČAPO, apsolventica na Pravnom fakultetu u Osijeku
Buduća pravnica rođena je u Somboru, za sebe tvrdi da je komunikativna i sklona inovacijama. Govori engleski, njemački i mađarski, a da bi uspješno završila studij, bavi se različitim honorarnim poslovima.

Vezane vijesti

Katalinić: Hrvatskoj treba boksačka liga

Katalinić: Hrvatskoj treba boksačka liga

Borna Katalinić deveterostruki je prvak države u amaterskom boksu. Osim što je osvajao međunarodne turnire, bio je treći na Prvenstvu Europske unije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika