21.05.2012. / 20:57

Autor: Hina

'Njemačka je talac eurozone zbog Holokausta'

Bivši njemački središnji bankar Thilo Sarrazin, čija su razmišljanja o muslimanskim imigrantima izazvala zgražanje u 2010., pokrenuo je nove polemike s knjigom koji oslikava Njemačku kao taoca eurozone, prisiljenu plaćati ogromne svote kako bi se iskupila za Holokaust.

Thilo SarrazinThilo SarrazinBivši njemački središnji bankar Thilo Sarrazin, čija su razmišljanja o muslimanskim imigrantima izazvala zgražanje u 2010., pokrenuo je nove polemike s knjigom koji oslikava Njemačku kao taoca eurozone, prisiljenu plaćati ogromne svote kako bi se iskupila za Holokaust.

U izvacima iz njegove knjige "Europi nije potreban euro", koja u utorak izlazi iz tiska, Sarrazin tvrdi da eurozona drži Njemačku kao taoca kako bi se iskupila za svoju posljednju agresiju, ucjenjujući je da pristane na euro obveznice ili sudužništvo.

Pristaše euro obveznica u Njemačkoj "vođeni su tim vrlo njemačkim refleksom, da se možemo konačno iskupiti za Holokaust i Svjetski rat samo ako stavimo sve naše interese i novac u europske ruke", napisao je Sarrazin, prema izvacima iz knjige objavljenim u tjedniku Focus.

Koalicija desnog centra kancelarke Angele Merkel pruža otpor pritisku EU-a da podrži uvođenje euro obveznica za koje bi zajednički jamčile sve članice euro zone, bojeći se bi to otklonilo pritisak s jako zaduženih država, poput Grčke, da dovedu u red svoje financije.

Sarrazinova nova knjiga izazvala je burnu raspravu među političarima i prije nego je stavljena u prodaju.

"On ili govori i piše te strašne gluposti iz uvjerenja ili to radi s nedostojnom računicom", izjavio je ministar financija Wolfgang Schaeuble za list Bild am Sonntag.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 21.05.12. 22:05

sve sto je napisao je ISTINA......


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 21.05.12. 22:34

gos.Sarrazin,ne pise niti govori gluposti,covjek samo istinu pise,dosta vise i tog holokusta,pa u drugom s.ratu poginulo je 20 miljona Rusa,i mnoge druge nacijesu poubijane,ali etosamo se za taj holokust placa odsteta,rat je valjda bijo za svakoga.


registracija
9/11/09

superhik, 21.05.12. 23:35

Propaganda je jako bitna, 70 godisnje ispiranje mozga je imalo cistu financijsku racunicu industrije holokausta kojeg su cifuti dobro unovcili i sada uzivaju dobivajuci na poklon svake godine desetine milijardi Euro/Dolara od poreznih obveznika drugih drzava, nesto preko industrije holokausta nesto preko "rata protiv terorizma" ali cilj je isti, napuniti svoju blagajnu.


registracija
9/3/10

nostradurus, 21.05.12. 23:54

Malo ste se prešli, euroobveznice bi povećale kamatu na obveznice i Njemačka ne bi mogla lako držati dug pod kontrolom. Izračunao sam da Njemačka ne može plaćati prosječne kamate na dug veće od 3%. Što mislite, koliku bi kamatu imale eurobveznice? Dakle, ne bi spasili druge, ali bi Njemačku otjerali u povećani rast duga. A kakve veze ovo uopće ima sa Holokaustom? refroma.forumhr.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika