22.05.2012. / 10:20

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Skelini bez Londona, četvercu nada, Vekić u finalu

U nedjelju su plasman u finale kvalifikacija u Luzernu izborile Sonja Kešerac i Maja Anić u ženskom dvojcu bez kormilara

Foto: Ilustracija (Pixsell)Foto: Ilustracija (Pixsell)Hrvatski četverac bez kormilara plasirao se u finale kvalifikacijske regate za Olimpijske igre koja se održava u Luzernu.

Karlo Udovičić, Marin Bogdan, te braća Branko i Marin Begović zauzeli su četvrto mjesto u repasažu, posljednje koje je vodilo u finale. S vremenom 6:56.05 za pobjedničkom su posadom Španjolske zaostali gotovo devet sekundi.

Sačuvali su kakve-takve izglede za plasman na Igre u Londonu, ali u finalu će morati osvojiti jedno od prva dva mjesta.

Nikakve više nade za plasman na Olimpijske igre nemaju braća Siniša i Nikša Skelin u dvojcu bez kormilara. U svojoj su skupini repasaža bili tek četvrti, a za pobjednicima, južnoafričkim veslačima Brittainom i Keelingom, zaostali su 15 sekundi. Za plasman u finale trebali su zauzeti jedno od prva dva mjesta. Podsjetimo, Skelini su u dvojcu bez kormilara osvojili srebrnu medalju na OI u Ateni 2004., a četiri godine ranije u Sydneyju su kao dio osmerca bili brončani.

Dodajmo kako se skifist Mario Vekić plasirao u finale kvalifikacijske regate. Na stazi u Luzernu osvojio je prvo mjesto u svojoj polufinalnoj skupini samaca.

S vremenom 6:59.63 bio je gotovo dvije sekunde brži od Bugarina Georgija Božilova, a ukupno je ostvario treći rezultat polufinala. Brži su od njega u prvoj skupini bili Belgijanac Tim Maeyens (6:55.83) i Danac Henrik Stephansen (6:59.11).

Budući da prva četiri mjesta u sutrašnjem finalu donose plasman na londonske Olimpijske igre, pred Vekićem je velika prilika za uspjeh.

Podsjetimo kako su u nedjelju plasman u finale kvalifikacija u Luzernu izborile Sonja Kešerac i Maja Anić u ženskom dvojcu bez kormilara.

Vezane vijesti

Zlato za četverac na pariće

Zlato za četverac na pariće

Hrvatski četverac na pariće osvojio je prvo mjesto u A finalu na drugoj regati Svjetskog kupa u Luzernu. Četverac u sastavu David Šain, Martin… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika