22.05.2012. / 10:45

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Dodig i Zovko ublažili poraz od Srbije

Što se tiče hrvatskih tenisača, Marin Čilić je na 24. mjestu što je pad za jednu poziciju u odnosu na prošli tjedan. Ivo Karlović je napravio dva koraka unaprijed i sada je 58. na svijetu, dok je Ivan Dodig 75. igrač svijeta

Ivan Dodig (Reuters)Ivan Dodig (Reuters)Ivan Dodig i Lovro Zovko pobijedili su Viktora Troickog i Nenada Zimonjića sa 7-6(5), 7-6(4) i tako ublažili poraz Hrvatske od Srbije u 1. kolu Plave skupine Svjetskog teniskog kupa u Düsseldorfu.

Podsjetimo, u nedjelju je Troicki pobijedio Dodiga, a danas je Janko Tipsarević sa 6-0, 6-0 deklasirao Zovka i osigurao pobjedu Srbiji. Pobjeda u paru Hrvatskoj bi eventualno mogla biti važna ukoliko nakon tri odigrana kola dođe do kruga u borbi za prvo mjesto i plasman u finale.

U prvom su setu oba para napravila po dva breaka, a u drugom jedan, tako da je je tie-break odlučivao u oba navrata. Hrvatski su se tenisači pritom pokazali spretnijima.

Dodajmo kako se poslije samo tjedan dana španjolski tenisač Rafel Nadal vratio na drugo mjesto ATP-ove svjetske ljestvice. Đoković je i dalje na vrhu s 1740 bodova više od Nadala, a iza trećeg Federera su se smjestili Andy Murray, Jo-Wilfried Tsonga, David Ferrer, Tomaš Berdych, Janko Tipsarević i Juan Martin del Potro. Krug desetorice najboljih zatvara Amerikanac Mardy Fish koji je iz Topa 10 izgurao sunarodnjaka Johna Isnera.

Što se tiče hrvatskih tenisača, Marin Čilić je na 24. mjestu što je pad za jednu poziciju u odnosu na prošli tjedan. Ivo Karlović je napravio dva koraka unaprijed i sada je 58. na svijetu, dok je Ivan Dodig 75. igrač svijeta.

World Team Cup, 1. kolo, Plava skupina:

Hrvatska - Srbija 1-2

Dodig - Troicki 3-6, 6-7(3)

Zovko - Tipsarević 0-6, 0-6

Dodig/Zovko - Troicki/Zimonjić 7-6(5), 7-6(4)

Njemačka - Rusija 3-0

Kohlschreiber - Bogomolov 6-0, 6-2

Mayer - Andrejev 6-2, 7-6(7)

Kas/Mayer - Kunjicin/Tursunov 6-4, 3-6, 10-8

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika