22.05.2012. / 10:44

Autor: Hina

Novi visinski rekord u Dubaiju

Nad neboderom Princess visokim 414,3 metra uzdiže se kupola u obliku krune. Neboder je sagrađen u marini, na umjetnom kanalu koji je s obje strane povezan s Perzijskim zaljevom. Neboder gleda na Palm Džumeiru, umjetni otok u obliku palme

IlustracjiaIlustracjiaDubai je bogatiji za još jedno arhitektonsko čudo, najviši stambeni neboder na svijetu, priopćila je u ponedjeljak službena novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata, pozivajući se na Guinessovu knjigu rekorda.

Nad neboderom Princess visokim 414,3 metra uzdiže se kupola u obliku krune. Neboder je sagrađen u marini, na umjetnom kanalu koji je s obje strane povezan s Perzijskim zaljevom. Neboder gleda na Palm Džumeiru, umjetni otok u obliku palme.

Dubai već ima najviši neboder na svijetu Burdž Kalifu (828 m) koji je postao novi simbol emirata.

Ta zgrada ima 200 katova, ali samo je jedan dio za stambenu namjenu.

Neboder Princess je u cijelosti stambena zgrada, a najviši stan je na 356,9 metara. Ima 107 katova, od kojih šest pod zemljom.

Osim stanova, među kojima ima i dvoetažnih, neboder ima više plivališta, natkrivenih i otvorenih, te sportske dvorane za stanare.

Vezane vijesti

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika