22.05.2012. / 15:52

Autor: Hina

Tokyo Sky Tree visok 634 metra otvoren za posjetitelje

Tokyo Sky Tree, najviši televizijski toranj na svijetu, otvorio je u utorak svoja vrata i panoramske vidikovce posjetiteljima, a prvi dan ga je posjetilo više od 8.000 ljudi.

Tokyo Sky TreeTokyo Sky TreeTokyo Sky Tree, najviši televizijski toranj na svijetu, otvorio je u utorak svoja vrata i panoramske vidikovce posjetiteljima, a prvi dan ga je posjetilo više od 8.000 ljudi.

Toranj, najnoviji dodatak tokijskoj panorami otvoren nakon četverogodišnje gradnje, visok je 634 metra. Dvostruko je viši od Eiffelova tornja u Parizu, a već ove godine mogao bi privući čak 32 milijuna posjetitelja.

Novi toranj, kojim upravlja Tobu Railway Company, nova je baza za šest vodećih televizijskih i radijskih kuća, ali i turistička atrakcija. U njegovu podnožju su komercijalni sadržaji, poput stotina dućana i restorana, ali i akvarij i planetarij.

Najviši je toranj u svijetu, za malo nadvisivši Canton Tower u kineskom Guangzhou, te je odmah upisan u Guinnessovu knjigu rekorda, iako nije najviša građevina. Ta titula pripada neboderu Burj Khalifa u Dubaju, visokom 828 metara.

Jedan od prvih posjetitelja nove tokijske atrakcije je bila Lady Gaga koja je prošli tjedan uspjela razgledati novi ures grada.

Izvođači radova su koristili posebne građevinske tehnike kako bi toranj bio otporan i na najsnažnije potrese.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika