22.05.2012. / 19:10

Autor: Hina

'Branitelji su blago ove zemlje'

U Zadru je danas održana svečana primopredaja 65 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji poginulih branitelja u Domovinskom ratu.

Predrag MatićPredrag MatićU Zadru je danas održana svečana primopredaja 65 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji poginulih branitelja u Domovinskom ratu.

Ključeve stanova u novome gradskom naselju Putu crvenih kuća uručio je ministar branitelja Predrag Matić, koji je tom prigodom rekao kako je ponosan na to što čini u Zadru - gradu koji je podnio veliku žrtvu u Domovinskom ratu. "Branitelji su blago ove zemlje koje nitko ne može i ne smije svojatati", istaknuo je, dodajući kako je današnja primopredaja stanova dokaz da se država brine za svoje branitelje i njihove obitelji.

"U gradu Zadru i Zadarskoj županiji imamo još 770 neriješenih stambenih pitanja i nadam se da ćemo sljedećih godina doći do kraja i ostvariti svoj cilj da svi oni koji prema zakonu imaju pravo na stan taj stan i dobiju", istaknuo je ministar Matić.

Vrijednost stanova je 25,7 milijuna kuna, a ukupna površina zgrade 4122 metra četvorna. Na Putu crvenih kuća, uz danas dodijeljene stanove hrvatskim ratnim vojnim invalidima, grade se i stanovi iz programa POS-a i gradskoga socijalnog programa.

Ministra su novinari pitali i da komentira zahtjev organizacije branitelja HSS-a "Hrvatski sokol" Osječko-baranjske županije, koja je danas zatražila da se on, članovi vlade, saborski zastupnici, dužnosnici ministarstava, članovi uprava i nadzornih odbora javnih poduzeća odreknu 12 posto svojih primanja. Ti su branitelji ministru poručili da će - prihvati li njihov prijedlog - pozvati umirovljene i zaposlene hrvatske branitelje da podrže njegovu inicijativu da se odreknu dva posto svojih primanja, čime bi pomogli nezaposlenim braniteljima.

Ministar Matić rekao je kako ga razočaravaju demagoške izjave pojedinaca koji pokušavaju ostvariti neke svoje "političke poenčiće".

"Ja im to ne branim, ali treba reći da - kada bi se svi ministri u vladi odrekli ne 10, 12 ili 15 posto, nego kompletno svih svojih primanja - mi bismo uspjeli zaposliti otprilike osam branitelja. Međutim, idejom o solidarnosti možemo u okviru ovoga mandata zaposliti svih 30.000 naših nezaposlenih prijatelja", rekao je ministar Matić i dodao kako smatra da je to velika stvar.

"Dakle, to je samo ideja koju još trebamo razraditi", poručio je i ustvrdio kako smo dužni pomoći svojim braniteljima.

"Ja bih volio pitati - evo i te koji to poručuju je li im drago gledati svoje prijatelje i suborce na Zavodu za zapošljavanje, a s dva posto može im se puno pomoći. To je stvarno minimalno čime im možemo pomoći", rekao je ministar Matić, ističući kako je siguran da je mnogo više onih koji bi to prihvatili i htjeli pomoći, nego onih koji "svojim politikantskim igricama pokušavaju poentirati".

Vezane vijesti

Treba lučiti pravi PTSP od lažnoga

Treba lučiti pravi PTSP od lažnoga

PONEDJELJAK, 11. LIPNJA Relativno miran vikend je iza mene. Da nije bilo učestalih telefonskih poziva u subotu i nedjelje, mogao bih reći da sam ga… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 22.05.12. 20:53

kad bi samo MESIC ,SANADER;CACIC I Co..vratili pokradeno bilo bi i viska u proracunu.....


registracija
31/1/10

STTony, 22.05.12. 21:26

A tek kad bi lažni invalidi i branitelji vratili puste milijarde koje dobiju svake godine, koliko bi tek onda bilo novca.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 22.05.12. 23:11

Branitelji se lako organziraju protiv lepe brene, lako se organiziraju protiv pedera, ali ne mogu se organizrati kada treba braniti hrvatske firme i hrvatske radnike od pljacke i prodaje.

Gdje su bili branitleji kada su Todoric i Jaca opljackali Dakovstinu, kada je prodavana splitska zeljezara, kada je dezerter Bruno Oresar dobijao i upropastavo hrvatsko bogatstvo, kada su Skegro i budale silovali HR privredu.

Za 10-20 godinabranitleji ce proci kao partizanski borci. Klinci ce ih prezirati, i nece se ni usuditi reci da su bili branitelji.


registracija
22/4/12

nesolipamet, 23.05.12. 06:46

Nisu blago.....isti su kao i svi građani.Svatko je bio DUŽAN branite sebe i svoje od agresije na ovaj ili onaj način.Zašto se to toliko uzdiže?Da'l mi to nesvjesno prozvodimo neku novu kastu ili neke nove partizane?


registracija
22/4/12

nesolipamet, 23.05.12. 06:48

Moram još ovo dodati,u ovoj krizi,neimaštini,pljačci,kriminalu....vjerujte mi na riječ,nitko se i ne sjeća branitelja.......ma boli narod kit.............za zaslugama.....narod hoće kruha....posao....


registracija
6/4/12

elem, 23.05.12. 07:50

Poštovanje braniteljima. Treba pravim i istinskim braniteljima omogućiti da solidno žive. Smatram da ako su u mirovini neka imaju status kao i svi umirovljenici (osim naknade koja mora biti adekvatna njihovom statusu), i mislim da to uopće nije sporno. Sporne su te kojekakve udruge koje mi svi financiramo a ne znamo gdje i za što odlazi lova. Tri čovjeka dogovore, osnuju udrugu i eto sada vi porezni obveznici izvolite nas financirati.
Pa i Dinamo je udruga. A kakva je to udruga svi znamo. I znamo tko ubire lovu.


registracija
17/6/05

torpedo, 23.05.12. 09:05

Obicno se kaze da su djeca blago neke zemlje..


registracija
14/11/07

laufer, 23.05.12. 10:53

Ja, naivac, mislio sam da je braniti domovinu PRAVO I OBVEZA.
Kad ono...
Dakle, današnjim klincima preporučujem da prije oblačenja uniforme u (nedajbože) nekom ratu i obrani domovine nam Hrvatske - jasno preciziraju što očekuju od ljubljene patriae i mulaca koji pune proračun: auto, stan, mirovinu i ...

Pa da kasnije ne bude iznenađenja.
Jedino se može desiti da mulci koji pune proračun zaključe da bi bilo jeftinije i korisnije pustiti neprijatelja da nas okupira.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika