23.05.2012. / 14:08

Autor: Hina

Većina radijacije iz Fukushime u granicama dopuštenog

Radijacija iz nuklearke Fukushime, teško oštećene u potresu i tsunamiju prošle godine, ispod je međunarodnih normi na svim, osim na dvije lokacije u Japanu, a u susjednim zemljama je "vrlo mala", objavila je u srijedu Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Radijacija je u granicama dopuštenogRadijacija je u granicama dopuštenogRadijacija iz nuklearke Fukushime, teško oštećene u potresu i tsunamiju prošle godine, ispod je međunarodnih normi na svim, osim na dvije lokacije u Japanu, a u susjednim zemljama je "vrlo mala", objavila je u srijedu Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Preliminarno izvješće neovisnih stručnjaka pokazalo je da su ljudi na dvije lokacije, gdje je zabilježena razmjerno visoka radijacija, primili dozu od 10 do 50 milisieverta u godini nakon incidenta u nuklearki, priopćio je WHO.

U ostalim dijelovima provincije Fukushime izmjerena je radijacija od 1 do 10 milisieverta, u ostatku Japana između 0,1 do 1 milisievert, a u ostatku svijeta bila je ispod 0,01 milisieverta.

U normalnim okolnostima svaki čovjek prima godišnju ekvivalentnu dozu zračenja od približno 3,5 milisieverta.

Vezane vijesti

Kan priznao odgovornost države za Fukushimu

Kan priznao odgovornost države za Fukushimu

Bivši japanski premijer Naoto Kan, koji je bio na toj dužnosti u vrijeme nuklearne nesreće u Fukushimi, priznao je u ponedjeljak odgovornost države u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika