23.05.2012. / 16:01

Autor: Totalsport

NHL: LA Kingsi u borbi za Stanley Cup

Bilo je puno emocija u ovoj utakmici. Mi smo imali sreće da na kraju iz nje izađemo kao pobjednici - izjavio je Quick

Jonathan Quick i Dustin Brown (Reuters)Jonathan Quick i Dustin Brown (Reuters)Pobjedom u produžetku 4-3 u gostima kod Phoenix Coyotesa u petoj finalnoj utakmici Zapadne konferencije u NHL doigravanju, hokejaši Los Angeles Kingsa izborili su plasman u finale Stanley Cupa.

LA Kingsi su, tako, nastavili svoj impresivni hod u doigravanju, kojeg su izborili kao osma momčad na Zapadu u osnovnom dijelu sezone. Prvo su s 4-1 u pobjedama eliminirali prve nositelje Vancouver Canuckse, a nakon toga s 4-0 i druge nositelje, St. Louis Bluese. U finalu Zapada su s 4-1 sredili i Coyotese. Pritom su Kingsi dobili svih osam utakmica u gostima. Jedina dva poraza su pretrpjeli na svom ledu.

Los Angelesu je ovo drugi plasman u finale Stanley Cupa u povijesti. Prvi puta, 1993. godine, izgubili su od Montreala u borbi za naslov prvaka lige.

U petoj utakmici finala Zapada su Coyotesi poveli nakon 4 minute i 20 sekundi igre s igračem više. Strijelac je bio Taylor Pyatt. Izjednačio je Slovenac Anže Kopitar s igračem manje u 12. minuti. Kingsima je ovo bio već peti pogodak u doigravanju s igračem manje. Anže Kopitar, prvi slovenski hokejaš koji će nastupiti u finalu NHL lige, stigao je do brojke od 15 bodova u doigravanju. Ovo mu je bio šesti gol, uz devet asistencija.

U drugoj trećini su obje momčadi postigle po dva pogotka. Strijelci su bili Marc-Antoine Pouliot i Keith Yandle za Phoenix, odnosno Drew Doughty i Mike Richards za Los Angeles.

U trećem periodu nije bilo golova, a pobjednika je odlučio Dustin Penner u 18. minuti produžetka.

Penner je 2007. godine osvojio Stanley Cup s Anaheimom.

- Lijepo je opet dobiti priliku igrati finale NHL lige. Tada s Anaheimom nisam dovoljno uživao u tome koliko sam trebao, ovoga puta hoću - izjavio je Penner.

Coyotesima nije pomoglo što je njihov golman Mike Smith obranio 47 udaraca. Vratar Kingsa Jonathan Quick upisao je 38 obrana.

- Još samo četiri pobjede, to je sve o čemu sada razmišljamo. Phoenixu kapa dolje, igrali su nevjerojatno. Bilo je puno emocija u ovoj utakmici. Mi smo imali sreće da na kraju iz nje izađemo kao pobjednici - izjavio je Quick.

Kingsi će u finalu NHL doigravanja igrati protiv pobjednika finala Istoka između New York Rangersa i New Jersey Devilsa. Rezultat u toj seriji je 2-2.

NHL doigravanje, finale Zapadne konferencije:

Phoenix - Los Angeles 3-4 u produžetku

Los Angeles je dobio seriju 4-1

Vezane vijesti

Stanley Cup Los Angelesu

Stanley Cup Los Angelesu

Hokejaši Los Angeles Kingsa nakon 45 godina postojanja, promašenog pokušaja 1993. godine s Wayneom Gretzkim u sastavu i šest utakmica finalne serije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika