23.05.2012. / 16:59

Autor: Totalsport

Clijsters: Nakon US Opena idem u mirovinu

- Završit ću karijeru na US Openu. To je turnir najvećih uspjeha u mojoj karijeri, vrlo poseban za mene

Kim Clijsters (Reuters)Kim Clijsters (Reuters)Belgijska 28-godišnja tenisačica Kim Clijsters, bivša prva tenisačica svijeta, objavila je da će ovogodišnji US Open biti njezin posljednji turnir u karijeri.

Na US Openu je Clijsters osvojila tri Grand Slam naslova, 2005., 2009. i 2010. godine. U riznici trofeja ima i titulu s Australian Opena.

- Završit ću karijeru na US Openu. To je turnir najvećih uspjeha u mojoj karijeri, vrlo poseban za mene. Teniski centar u New Yorku je na tek 45 minuta od našeg obiteljskog doma u SAD-u - objasnila je Clijsters, koja je prvi puta iz tenisa povukla u svibnju 2007. godine. U ljeto te godine udala se za američkog košarkaša Bryana Lincha, a u veljači 2008. godine rodila je kćerku Jadu.

Tenisu se vratila 2009. godine, te je vrlo brzo nakon povratka s pozivnicom osvojila US Open. Dogodine je obranila naslov u New Yorku.

Ove sezone je zbog ozljede kuka morala preskočiti sezonu na zemljanoj podlozi, a nedavno je potvrdila putem svog Twitter-profila da se vraća na Tour u Hertogenboschu, od 17. do 23. lipnja.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika