23.05.2012. / 15:29

Autor: Totalsport

NBA, Video: James i Wade pobijedili Pacerse

Kao što smo spomenuli, šesta utakmica, možda i posljednja, igra se u četvrtak u Indianapolisu

Dwyane Wade (Reuters)Dwyane Wade (Reuters)Košarkaši Miami Heata su na krilima LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea poveli u polufinalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige protiv Indiana Pacersa s 3-2.

U noći s utorka na srijedu floridska je momčad "pregazila" Pacerse s 32 razlike (115-83), te tako zaostatak od 1-2 preokrenula u prednost 3-2. Miamijev dvojac James-Wade kombinirano je ubacio 58 poena, te sakupio 13 skokova i 10 asistencija. James je, kao i u četvrtoj utakmica, potegao, Wade je pratio, a ostatak momčadi se, za razliku od druge i treće utakmice, priključio.

Bivši igrač Cleveland Cavaliersa (James) ubacio je 30 koševa, uhvatio 10 lopti pod obručima i podijelio osam asistencija. Dobra vijest za sve navijače Heata je i činjenica da je drugu utakmicu zaredom Wade odigrao odlično (28 poena), ali i da su sporedni igrači bili na visini zadatka. Naime, u strijelce su se upisali svi osim Mikea Millera (jedan šut) i Dextera Pittmana (bez pokušaja šuta).

Utakmica je riješena praktički u posljednjoj minuti druge četvrtine. Miami je otišao na +9, a neposredno prije toga se ozlijedio najbolji igrač Indiane - Danny Granger. Krilni igrač Pacersa je pri šutu za tri poena doskočio na nogu Jamesa i uganuo gležanj. Pokušao je nastaviti u drugom poluvremenu, ali bezuspješno.

Jedina dobra vijest za goste jest da su rendgenske snimke pokazale da ništa nije slomljeno, tako da postoji mogućnost da zaigra u šestoj utakmici koja je na rasporedu u četvrtak u Indianapolisu.

Utakmicu su obilježile sjajne akcije košarkaša iz Miamija, ali i grubi prekršaji s obje strane u kojima su prednjačili Tyler Hansbrough (Pacers) i Udonis Haslem (Heat). Wade i James bili su akteri dvije najljepše akcije večeri kada su u stilu "quarterbacka" u američkom nogometu, asistirali jedan drugome za zakucavanje.

Spomenimo i da su gostujući košarkaši imali mizernu večer što se šuta iz igre tiče (33.7%), te da nijedan nije ubacio više od 11 poena! Granger je do svog izlaska s parketa (20 minuta) imao 10 koševa uz solidan šut iz igre (3-6).

Kao što smo spomenuli, šesta utakmica, možda i posljednja, igra se u četvrtak u Indianapolisu.

NBA doigravanje, polufinale Istočne konferencije, 5. utakmica:

Miami - Indiana 115-83 (James 30k, 10s, 8a, Wade 28k / George 11k, Hibbert 8k, 12s),

Miami vodi u seriji 3-2

Vezane vijesti

NBA: Miami na korak do naslova

NBA: Miami na korak do naslova

Pobjedom protiv Oklahoma City Thundera u svojoj American Airlines Areni 104-98 u petoj utakmici finala doigravanja NBA lige, košarkaši Miami Heata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika