23.05.2012. / 16:40

Autor: Hina

Maksimalno dvije muhe u javnim zahodima

Pekinška gradska uprava postavila je nove standarde kada je riječ o održavanju čistoće u javnim zahodima, a među njima je i odredba prema kojoj nadzornici u njima ne smiju "zateći" više od dvije muhe.

Peking je uveo nove odredbe o čistoćiPeking je uveo nove odredbe o čistoćiPekinška gradska uprava postavila je nove standarde kada je riječ o održavanju čistoće u javnim zahodima, a među njima je i odredba prema kojoj nadzornici u njima ne smiju "zateći" više od dvije muhe.

Odredbu je donijelo povjerenstvo gradske uprave Pekinga, koje je postavilo i standarde koji se odnose na kante za smeće, ali i za mirise, odnosno smrad u toaletima. Nije poznato hoće li osobe koje održavaju čistoću zahoda biti kažnjene ukoliko ne ispune zadane standarde te ako hoće, na koji način kazna biti ostvarena, prenosi BBC.

Nova pravila također se odnose na obuku spremača ili spremačica te na pravilno korištenje pomagala i sredstava za čišćenje. U skladu s odredbama, u toaletu se, u trenutku kada se pojavi interna kontrola ne smiju zateći više od dvije muhe, kao ni više od dva odbačena predmeta u košu za smeće.

Povjerenstvo gradske uprave objasnilo je kako je odredbe donijelo zbog svijesti o povećanju razine higijene u javnim zahodima koji se nalaze u parkovima, u turističkim dijelovima grada, u podzemnim željeznicama, na željezničkim postajama, u bolnicama i u trgovačkim centrima. Većina javnih toaleta morat će biti prilagođena starijim osobama i invalidima.

Vezane vijesti

Peking gradi najprometniju zračnu luku na svijetu

Peking gradi najprometniju zračnu luku na svijetu

U kineskom glavnom gradu Pekingu priprema se početak gradnje zračne luke koja će vjerojatno s mjesta najprometnije na svijetu svrgnuti aerodrom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika