23.05.2012. / 17:43

Autor: Nacional.hr

Nakon tri godine Željezara Split ponovno radi

Uređenje pogona valjaonice započelo je u prosincu 2011. remontom strojeva i opreme te investiranjem u nove strojeve

Foto: Ivo Cagalj/24sata/PIXSELLFoto: Ivo Cagalj/24sata/PIXSELLAdria čelik je danas pokrenula testiranje postrojenja u pogonima valjaonice bivše Željezare Split, čijih je 62 bivših radnika pripremilo pogone i omogućilo da s proizvodnih linija izađu prve probne serije rebrastog betonskog čelika.

Testiranje je vrlo zahtjevno jer postrojenje više od tri godine nije bilo u funkciji. Nakon što svi strojevi i oprema budu temeljito ispitani i atestirani, započet će i redovita proizvodnja. U ovoj fazi projekta radi se u jednoj smjeni, ali se već u rujnu ove godine očekuje puno zapošljavanje radnika i strojeva, pa tako i proizvodnja u tri smjene. U rujnu se očekuje i početak proizvodnje u pogonima čeličane, koji će imati novi sustav otprašivanja kakvog prije u pogonima splitske željezare nije bilo, a koji će biti najvišeg dostupnog standarda zaštite okoliša. Postupno, kako priprema pogona čeličane bude napredovala i proizvodnja u valjaonici se povećavala, povećavat će se i broj radnika, a do kraja rujna to bi moglo biti i do ukupno 200 radnika.

Uređenje pogona valjaonice započelo je u prosincu 2011. remontom strojeva i opreme te investiranjem u nove strojeve. Osim toga potpuno su renovirani krov pogona, garderobe, tuševi i blagovaonica, a okoliš temeljito očišćen.

Nakon završetka testiranja, očekuje se prva isporuka rebrastog betonskog čelika po već zaprimljenim narudžbama kupaca.

Vezane vijesti

AZTN traži od Željezare Split u stečaju povrat gotovo 290 milijuna kuna

AZTN traži od Željezare Split u stečaju povrat gotovo 290 milijuna kuna

Vijeće Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja je na 73. sjednici održanoj 11. svibnja 2011., u upravnom postupku povrata državne potpore, donijelo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika