24.05.2012. / 11:30

Autor: Totalsport

NHL: Devilsi prvi put u vodstvu

Imali su gosti 2-0 vodstvo već nakon četiri minute i 13 sekundi igre pogocima Stephena Gionte i Patrika Eliaša

Igrači New Jersey Devilsa (Reuters)Igrači New Jersey Devilsa (Reuters)Premdu su potrošili 3-0 vodstvo, do kojeg su došli prije isteka desete minute prve trećine, hokejaši New Jersey Devilsa pobijedili su na gostovanju New York Rangerse 5-3 u petoj utakmici finala NHL doigravanja na Istoku.

Došli su Devilsi time do 3-2 vodstva, svoje prve prednosti u seriji. Priliku ući u svoj prvi finale od 2003. godine, kada su posljednji put postali prvaci, imat će pred svojom publikom u Newarku u petak. Ne uspiju li, sedma će se, odlučujuća utakmica igrati u nedjelju u Madison Square Gardenu.

Imali su gosti 2-0 vodstvo već nakon četiri minute i 13 sekundi igre pogocima Stephena Gionte i Patrika Eliaša. Travis Zajac je nakon 9 miuta i 49 sekundi povisio na 3-0 i Rangersi su bili pred nemogućom misijom. Sjajnom su se igrom igrači Johna Tortorelle ipak uspjeli vratiti. Brandon Prust smanjio je pretkraj prve na 3-1, a kapetan Ryan Callahan na 3-2 u prvoj minuti druge dionice. Madison je eksplodirao kad je nakon tri minute i 17 sekundi igre u trećoj trećini Marian Gaborik izjednačio rezultat.

- Činilo mi se da igramo našu najbolju utakmicu cijele serije - rekao na koncu dvoboja Tortorella.

Premda su bili u naletu na krilima psihološke prednosti, Rangersi su ipak primili gol. Zabio ga je Ryan Carter, neugledni napadač iz četvrte linije, četiri minute i 24 sekunde prije kraja utakmice. Skupio je u 72 utakmice osnovnog dijela ovosezonskog natjecanja Carter svega četiri gola i četiri asistencije. U doigravanju je, međutim, već skupio tri pogotka, od čega dva u mrežu New Yorkova vratara Henrika Lundqvista, po mnogima najboljeg vratara lige koji u srijedu nije imao svoj dan.

Zach Parise je u samoj završnici dvoboja dodao gol u praznu mrežu za konačnih 5-3.

NHL doigravanje, finale Istočne konferencije:

NY Rangers - New Jersey 3-5,

New Jersey vodi 3-2 u seriji

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika