24.05.2012. / 12:00

Autor: Hina

Suđenje Kalamburi

Tražim izuzeće svih sudaca zagrebačkog Županijskog suda

Sutkinja Rajka Tomerlin Almer stoga je do odluke Vrhovnog suda prekinula raspravu na kojoj se Kalamburi treba suditi zbog optužbi da je 2006. kao voditeljica projekta iz područja zaštite okoliša Fond oštetila za više od 330 tisuća kuna pri nabavi kontejnera za smeće u Perušiću

Photo: Patrik Macek/Pixsell Photo: Patrik Macek/Pixsell Suđenje razriješenoj direktorici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovit Sanji Kalamburi danas je odgođeno jer je njen odvjetnik zatražio izuzeće predsjednika, zamjenika i svih sudaca zagrebačkog Županijskog suda s obzirom na to da je njen suoptuženik Božo Milković otac zamjenika predsjednika tog suda Darka Milkovića.

Sutkinja Rajka Tomerlin Almer stoga je do odluke Vrhovnog suda prekinula raspravu na kojoj se Kalamburi treba suditi zbog optužbi da je 2006. kao voditeljica projekta iz područja zaštite okoliša Fond oštetila za više od 330 tisuća kuna pri nabavi kontejnera za smeće u Perušiću.

Riječ je o postupku zbog kojega je Kalambura nakon samo tjedan dana razriješena direktorske dužnosti u Fondu.

Ona je na direktorsku funkciju došla s potvrdom da se protiv nje ne vodi kazneni postupak, iako je optužnica bila pravomoćna. Njen odvjetnik Stjepan Vokić tvrdio je da je prilikom prijave na javni natječaj imala čistu kaznenu evidenciju jer je optužnica bila povučena, no internom istragom na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu otkrilo se da je potvrdu dobila zbog nenamjernog propusta službenice.

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, koja je stala iza imenovanja Kalambure, ustvrdila je kako su kaznenu prijavu protiv nje podnijele osobe iz Fonda u čijim nečasnim radnjama nije htjela sudjelovati.

Optužnicu protiv Kalambure USKOK je podigao u svibnju 2010., a u veljači prošle godine postala je pravomoćna. Slučaj je u međuvremenu ustupljen zagrebačkome Županijskom državnom odvjetništvu. Početak suđenja bio je najavljen za kraj kolovoza 2011., no suđenje je odgođeno zato što nisu došli svi optuženici. U travnju ove godine spis je nakratko vraćen tužiteljstvu, nakon čega je "bez odbačaja optužnice" vraćen sudu.

Uz Kalamburu USKOK u ovom slučaju tereti bivšeg pročelnika za komunalne poslove u općini Perušić Božu Milkovića, direktora tvrtke koja se bavi zbrinjavanjem komunalnog otpada Srđana Černija, njemačkog poduzetnika Wernera Trautmanna i njegovu suprugu Marinu Vuković-Trautmann.

Kalamburu se po optužnici iz 2010. tereti za zloporabu položaja i ovlasti, Milkovića za nesavjesni rad u službi i krivotvorenje isprave, a ostalo troje za pomaganje u zloporabi položaja kojom je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost oštećen za 330 tisuća kuna.

Kada suđenje i službeno počne čitanjem optužnice bit će poznato je li ona u međuvremenu izmijenjena.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 24.05.12. 12:44

hrvatsko sramosuđe je uspijelo napraviti još jedan promašaj. svaka čast, ti ljudi baš ne mogu ništa napraviti kako treba.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika