24.05.2012. / 16:19

Autor: Nacional.hr

Hrvatska prvak Europe u pikadu

Ovo je ukupno šesti naslov europskog prvaka za mušku reprezentaciju od 1999. od kada je Hrvatska ušla u članstvo Europske pikado unije (EDU)

Pikado reprezentacija osvojila je četvrto uzastopno zlatoPikado reprezentacija osvojila je četvrto uzastopno zlatoMuška pikado reprezentacija Hrvatske osvojila je zlatno odličje na Europskom prvenstvu u elektroničkom pikadu koje se od 19. do 25. svibnja održava u turskoj Antalyji.

Reprezentacija u sastavu Boris Krčmar, Zdravko Antunović, Vlado Deščak i Vladimir Lešić u finalu je sa 2:0 (9:5, 9:7) pobijedila Češku i tako Hrvatskoj donijela četvrto uzastopno zlato na europskim prvenstvima. Naša je ženska reprezentacija svoj nastup završila na petom mjestu.

Streloviti, kako glasi nadimak pikado reprezentacije, u srijedu su upisali pobjede protiv Švicarske (9:4) i Slovačke (9:8), da bi u prvom današnjem susretu izgubili od Češke (5:9). Nakon toga su u repasažu pregazili jaku reprezentaciju Njemačke (9:3) te izborili nastup u finalu i novi sudar sa Česima. Ovog puta nije bilo dileme tko je bolji, a junak finala bio je kapetan Boris Krčmar koji je u dvije finalne utakmice upisao 7 pobjeda i tek jedan poraz. No, ostat će zabilježeno da su ključne pobjede za konačni trijumf upisali Antunović i Lešić koji se mučio s formom cijeli turnir, ali na kraju je ipak dao veliki obol novom velikom uspjehu hrvatskog pikada.

Ovo je ukupno šesti naslov europskog prvaka za mušku reprezentaciju od 1999. od kada je Hrvatska ušla u članstvo Europske pikado unije (EDU).

Podsjetimo da je u utorak ekipa Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca osvojila naslov viceprvaka na Eurokupu, klupskom prvenstvu Europe. Do kraja natjecanja u Antalyji preostale su još dvije službene discipline, EP u pojedinačnoj konkurenciji te za parove, u kojima će naši pokušati osvojiti još poneku medalju.

Vezane vijesti

Hrvatskoj novo zlato i srebro na EP u pikadu u Turskoj

Hrvatskoj novo zlato i srebro na EP u pikadu u Turskoj

Nastavlja se briljantan nastup hrvatskih pikadista na Europskom prvenstvu koje se od 19. do 25. svibnja održava u turskoj Antalyji. Zdravko Antunović… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika