24.05.2012. / 19:55

Autor: Hina

Holy s povjerenikom Hahnom o EU sufinanciranju projekata

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy sastala se danas s povjerenikom Europske komisije za regionalnu politiku Johannesom Hahnom te razgovarala o projektima iz pretpristupnog programa IPA, kao i pripremi za korištenje strukturnih fondova EU-a u sektoru zaštite okoliša, priopćeno je iz ministarstva.

Mirela HolyMirela HolyMinistrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy sastala se danas s povjerenikom Europske komisije za regionalnu politiku Johannesom Hahnom te razgovarala o projektima iz pretpristupnog programa IPA, kao i pripremi za korištenje strukturnih fondova EU-a u sektoru zaštite okoliša, priopćeno je iz ministarstva.

"U okviru IPA programa trenutno je u provedbi pet infrastrukturnih projekata i to dva centra za gospodarenje otpadom (Kaštijun u Istarskoj županiji i Marišćina u Primorsko-goranskoj županiji) i tri projekata za vodoopskrbu i obradu otpadnih voda (Slavonski Brod, Knin, Drniš)", istaknula je ministrica Holy.

Ministrica je povjerenika izvijestila da su u pripremi projekti ostalih centara za gospodarenje otpadom i to Piškornica za četiri županije sjeverozapadne Hrvatske, Biljane Donje za Zadarsku i dio Ličko-senjske županije te Bikarac druga faza za Šibensko-kninsku županiju. Također, u pripremi su i projekti sanacije odlagališta otpada za čitavu Hrvatsku.

Holy je naglasila da je iz IPA-e započet projekt tehničke pomoći za sanaciju jame opasnog otpada Sovjak kod Rijeke, a sama sanacija će se sufinancirati iz strukturnih fondova EU-a.

Objasnila je da će uskoro u vladinu proceduru biti upućene izmjene Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske kojima se daje prednost projektima regionalnih centara za gospodarenje otpadom umjesto dosadašnjih županijskih. Na taj način, naglasila je ministrica, osigurat će se ispunjavanje obveza i ciljeva iz Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u području gospodarenja otpadom, za koje je utvrđeno prijelazno razdoblje do kraja 2018. godine.

Holy je ukazala na značajan broj pripremljenih projekata u vodnom sektoru, vezano uz vodoopskrbu te odvodnju i obradu otpadnih voda.

Sastanku su nazočili i Hrvoje Dokoza, zamjenik ministrice i čelnik Operativne strukture za IPA Operativni program Okoliš i Mira Medić, načelnica Samostalnog sektora za EU, navodi u priopćenju Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
7/3/11

medjimurec, 25.05.12. 15:14

Jadni g. Hahn kad ovu sretne nikad se vise nece vratit na ove prostore ...Haha


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika