24.05.2012. / 20:13

Autor: Hina

Asad: Sirija je kadra izaći iz krize

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad je tijekom primanja jednog iranskog dužnosnika u Damasku u četvrtak izjavio da je njegova zemlja kadra izaći iz krize koja traje od ožujka 2011.

Bašar al AsadBašar al AsadSirijski predsjednik Bašar al-Asad je tijekom primanja jednog iranskog dužnosnika u Damasku u četvrtak izjavio da je njegova zemlja kadra izaći iz krize koja traje od ožujka 2011.

"Sirija može nadvladati pritisak i prijetnje kojima je izložena godinama. Uz otpornost naroda i privrženost jedinstvu i neovisnosti moći će izaći iz te krize", rekao je Asad.

Sirijski režim je od ožujka 2011. suočen s neviđenom pobunom, koju naziva terorizmom i nasilno ju suzbija.

Iranski ministar za komunikacije i informatičku tehnologiju Reza Takipur je Asadu predao poziv iranskog kolege Mahmuda Ahmadinedžada na summit nesvrstanih zemalja predviđen u rujnu u Iranu, prenosi agencija Sana. Iran je saveznik sirijskog režima.

U razgovoru koji je 16. svibnja objavila ruska televizija Asad se hvalio podrškom sirijskog naroda njegovu režimu, a oporbu je optužio da prima oružje iz inozemstva. U siječnju je optužio strane zemlje za urotu protiv Sirije.

Više od 12.600 ljudi, uglavnom civila, ubijeno je od početka pobune u Siriji, prema podacima Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH).

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika