25.05.2012. / 09:10

Autor: Hina

Osumnjičen za prodaju ljudskog mesa

Zhang Yongming (56) koji je živio na selu u pokrajini Yunnanu, na jugozapadu Kine, uhićen je koncem travnja u okviru istrage o ubojstvu devetnaestogodišnjeg mladića, piše internetski portal Guangxi News

IlustracijaIlustracijaKineska policija je uhitila muškarca pod sumnjom da je raskomadao ljude i prodao meso na tržištu kao "meso noja", pišu u petak kineska glasila.

Zhang Yongming (56) koji je živio na selu u pokrajini Yunnanu, na jugozapadu Kine, uhićen je koncem travnja u okviru istrage o ubojstvu devetnaestogodišnjeg mladića, piše internetski portal Guangxi News.

No policija je rekla da se pribojava najgoreg, pošto je 17 osoba nedavno bez traga nestalo na tom području, među njima i neki Zhangovi susjedi. "Zhang Yongming je monstrum i ljudožder", rekli su mještani njegova sela, kako prenosi portal, dodavši da su ga znali viđati kako vješa plastične vreće ispred kuće, ili iznosi iz nje kosti.

Kako piše Standard, honkonški dnevnik, policija je u njegovu domu pronašla "više desetaka očnih jabučica u staklenkama s alkoholom". Istražitelji su pronašli i komade mesa, čini se ljudskog, koje je sušio u kući, piše dnevnik.

Policija kaže kako je moguće da je Zhang hranio svoja tri psa ljudskim mesom, a dio je prodavao na tržištu kao "nojevo meso", dodaje Standard.

Na upit agencije AFP policija nije htjela ništa komentirati, rekavši samo da će sve informacije "pravovremeno" objaviti. Kako navodi portal Guangxi News, Zhang je već odležao gotovo dvadeset godina zatvora zbog ubojstva.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika