25.05.2012. / 10:08

Autor: Hina

Imunitet čuva zastupicu HDZ-a

Zahtjev za odobrenje pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-ove zastupnice uputila je dubrovačka tvrtka ECOTERRA d.o.o. kao oštećenik i supsidijarni tužitelj, budući da je Državno odvjetništvo ranije utvrdilo kako nema osnova za kazneni progon

Photo: Patrik Macek/PixsellPhoto: Patrik Macek/PixsellSaborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) uskratilo je danas odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-ove zastupnice Branke Juričev Martinčev za trajanja njezinog zastupničkog mandata, te joj nije skinulo imunitet.

Zahtjev za odobrenje pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-ove zastupnice uputila je dubrovačka tvrtka ECOTERRA d.o.o. kao oštećenik i supsidijarni tužitelj, budući da je Državno odvjetništvo ranije utvrdilo kako nema osnova za kazneni progon.

Sukladno dosadašnjoj praksi da imunitet zastupniku ne skida kada to traži supsidijarni tužitelj, MIP je i danas jednoglasno odlučio ne odobriti pokretanje kaznenog postupka protiv Branke Juričev Martinčev za trajanja njezinog zastupničkog mandata.

Predstavnici ECOTERRA-e terete HDZ-ovu zastupnicu i gradonačelnicu Vodica da je, zajedno s još dvoje suradnika, u srpnju 2011. u Prvić Luci protupravno otuđila i zaplijenila tvrtkinu imovinu kao sredstva za rad, te na taj način oštetila tvrtku za preko 320 tisuća kuna.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
22/4/11

www, 25.05.12. 10:28

Lopovi i kriminalci kao i doktori , policajci ili suci se međusobno štite bez obzira kojem klanu pripadaju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika